facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Ontwikkeling Hof van Weverslo krijgt toestemming gemeenteraad Venray

februari 23, 2024

Afgelopen raadsvergadering heeft de gemeenteraad unaniem besloten om aan een stukje van het Venrayse buitengebied de nieuwe bestemming “recreatie” en “natuur” toe te kennen.

Dit alles om de ontwikkeling van het “Hof van Weverslo” mogelijk te maken, een centrum met 15 toeristische verblijven, met een wellnes en een restaurant. Vanuit politieke partij VVD Venray wordt “Hof van Weverslo” toegejuigd als recreatieve ontwikkeling. Het past in de beoogde transitie van het landelijk gebied.

Wijziging agrarische omgeving

Agrarisch productiegebied was van oudsher de belangrijkste functie van het landelijk buitengebied. Dat is nog steeds wel zo, maar langzaam komt daar ook verandering in. Het aantal boerenbedrijven neemt al decennia gestaag af. De schaalgrootte van bedrijven die wel blijven ondernemen neemt toe. Tegelijk maken overblijvende agrarische bedrijven ook een omslag naar meer duurzame landbouw.
In de omgevingsvisie van de gemeente Venray is op hoofdlijnen vastgelegd hoe het buitengebied zich kan ontwikkelen. Nieuwe recreatieve bestemmingen zijn, naast ruimte voor agrarische bedrijven, voor wonen en voor natuur, wat VVD-Venray betreft prima ontwikkelingen. Ontwikkelingen die niet alleen het buitengebied veelzijdiger en interessanter maken, maar die ook de toeristische ambities van Venray ondersteunen.

Omschrijving project

De recreatieve poort Hof van Weverslo zal bestaan uit de volgende gebouwen:
- Hoofdgebouw: Recreatieve poort Hof van Weverslo
- Logiesgebouw met daarin 15 verblijfseenheden (kamers), een receptie, een restaurant met terras, een binnenzwembad met wellness-faciliteiten en een multifunctionele ruimte. Het pand krijgt een moderne, maar landelijke uitstraling. Dit gebouw krijgt een totale oppervlakte van 840 m2.
- Bedrijfswoning (Weverslo 2a): Deze woning blijft ongewijzigd behouden.
- Bijgebouw (Weverslo 2d): Dit betreft een bestaand bijgebouw, ondersteunend aan het gebruik van de woning. Dit bijgebouw blijft ongewijzigd behouden en kan in de beoogde situatie tevens desgewenst worden ingezet voor opslag ten behoeve van de recreatieve poort.

Kijk hier voor de uitgebreide informatie die de gemeenteraad onlangs publiceerde.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Van der Giesen Architecten BV
  • Bron artikel: VVD Venray
  • Maker: LOV
Gepubliceerd in Nieuws