facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 01, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Gemeente Venray bouwde in 2023 meer woningen dan voorheen

februari 16, 2024

Het AD meldt op haar website dat de gemeente Venray in 2023 voor méér woningen groen licht gaf dan in 2022.

De gemeente Venray heeft afgelopen jaar voor 72 huizen een bouwvergunning afgegeven. Dat is meer dan in 2022, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag naar buiten bracht. Niet alleen ligt het aantal bouwvergunningen in Venray hoger dan een jaar geleden, teruggerekend naar het aantal bestaande huizen ligt het aantal vergunningen ook hoger dan het tempo in heel Limburg.

Van de 72 bouwvergunningen in Venray was de meerderheid voor een koopwoning, 53 om precies te zijn. De overige negentien vergunningen waren voor een huurhuis, dat totaal is 0,36% van het totale woningbestand in die gemeente. In 2022 gaf de gemeente voor één enkele huurwoning een vergunning af, en 56 vergunningen voor een koophuis. 

Een overzicht van de overige cijfers in de gemeenten rondom Venray zie u hieronder.

- Land Van Cuijk: Daar zijn 282 koopwoningen en 60 huurwoningen gebouwd, dat is 0,86% van het totale woningbestand in die gemeente.

- Deurne: Daar zijn 101 koopwoningen en 0 huurwoningen gebouwd, dat is 0,71% van het totale woningbestand in die gemeente.

- Gemert Bakel: Daar zijn 157 koopwoningen en 115 huurwoningen gebouwd, dat is 2,09% van het totale woningbestand in die gemeente.

- Horst aan de Maas: Daar zijn 104 koopwoningen en 23 huurwoningen gebouwd, dat is 0,19% van het totale woningbestand in die gemeente.

Koudwatervrees huizenkopers

Om de woningnood echt op te lossen moeten er de komende tijd elk jaar meer dan 110.000 koop- en huurhuizen bij. Dat is twee keer zo veel als het aantal huizen waarvoor vorig jaar een vergunning is afgegeven. Belangrijkste reden voor de terugval, bij zowel koop als huur, is de economische tegenwind. Nederland mag dan wel uit een recessie zijn, de kosten van bouwmaterialen en personeel zijn de afgelopen jaren fors gestegen, net als de rente, waardoor huizenkopers juist koudwatervrees krijgen. Bovendien wordt het steeds moeilijker om geschikte bouwlocaties te vinden.

Kijk hier voor het totale overzicht op de site van het AD.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Algemeen Dagblad/CBS
  • Maker: LOV
Gepubliceerd in Nieuws