facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Aanmelding voor het Venrayse Jeugdlintje 2024

februari 09, 2024

Ben jij bekend met een jonge Venraynaar tussen 6 en 18 jaar die op een opmerkelijke manier bijdraagt aan anderen of aan onze gemeente? Gemeente Venray is op zoek naar deze jongeren voor het allereerste Venrayse Jeugdlintje.

Het Jeugdlintje is een erkenning voor jongeren die opvallende of buitengewone prestaties hebben geleverd voor de Venrayse gemeenschap. Denk hierbij aan jongeren die langdurig hulp bieden aan ouderen, zieken of eenzamen, vrijwilligerswerk verrichten, levens redden, of acties opzetten voor goede doelen, de buurt of de maatschappij.

Het initiatief komt voort uit de Venrayse gemeenteraad. "Bij het vormgeven van onze samenleving spelen we allemaal een rol. Vele jonge Venraynaren dragen dagelijks bij aan onze gemeente en aan elkaar," aldus burgemeester Michiel Uitdehaag. "Deze toewijding en betrokkenheid vervullen mij met trots en daar verdient een mooie waardering tegenover te staan."

Het Venrayse Jeugdlintje is ontworpen door leerlingen van het Raayland College. De winnaar wordt geselecteerd door een jury, waarvan 3 van de 5 leden jonger zijn dan 18 jaar. Elk jaar worden 2 juryleden gerekruteerd van verschillende onderwijsinstellingen in Venray; één jurylid is de winnaar van het jeugddebat. Zo blijft de jeugd actief betrokken bij het Jeugdlintje.

De uitreiking van het Jeugdlintje vindt jaarlijks plaats op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Het aanmelden van jonge helden is mogelijk tot en met 1 september 2024 via www.venray.nl/jeugdlintje.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws