facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

SPOV en BiblioNu ondertekenen samenwerkingsovereenkomst De Bibliotheek op School

februari 08, 2024

Op maandag 5 februari j.l. hebben Frans Laarakker, bestuurder van SPOV, en Sanne Noorman, Teamleider Jeugd & Educatie bij BiblioNu, onder toeziend oog van Daan Janssen, wethouder Onderwijs, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de pilot "het Leesoffensief" op drie basisscholen in Venray. De onderwijsorganisatie en de Bibliotheek spannen zich gezamenlijk in om de leesmotivatie, en daarmee ook de geletterdheid, van kinderen in Gemeente Venray te bevorderen.

De komende twee schooljaren worden drie versies van het concept "De Bibliotheek op School" uitgevoerd op basisschool de Kruudwis, de Krokodaris en De Talententuin. Met dit concept wordt op iedere school een rijke leesomgeving gecreëerd met een actuele boekencollectie. De mediacoach en de leescoördinator vormen een team dat leerkrachten coacht in het uitvoeren van leesbevorderende activiteiten en het aanbod verrijkt.

De samenwerking tussen SPOV en BiblioNu is gericht op de ontwikkeling van een duurzaam partnerschap tussen beide partijen. Met zichtbaar minder leesplezier bij de kinderen, is dit meer dan alleen een ambitie. Lezen is essentieel voor de taalontwikkeling, een voorwaarde voor burgerschap en het vergroot de kansengelijkheid!

Fons Steggink, directeur-bestuurder bij BiblioNu: “Dit is een belangrijk moment voor ons. Wij zijn verheugd over de samenwerking met SPOV en zetten ons graag gezamenlijk in om het leesplezier bij kinderen in Venray te bevorderen.”

Aanvullende informatie

  • Bron foto: BiblioNu
  • Bron artikel: SPOV en BiblioNu
Gepubliceerd in Nieuws