facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 03, 2024
     
Gemist kijk live luister live

VENRAY lokaal stelt vragen over omstreden gronddeal Californië

januari 26, 2024

De achterliggende weken heeft de onderzoekjournalistiek van De Limburger uitvoerig bericht gedaan over de (vooralsnog) omstreden gronddeal aan de voormalige directeur van de Californië B.V. Hierbij zou sprake zijn van voorkennis en belangenverstrengeling derhalve een verkoop middels een lage grondprijs.

De gemeente Venray is indirect aandeelhouder via Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo.

Gezien het geschetste gebrek aan transparantie bij deze deal heeft VENRAY Lokaal de volgende vragen:

1. Gesuggereerd wordt dat de deal ter sprake is geweest in de vergaderingen van de aandeelhouders. VENRAY Lokaal gaat er vanuit dat de deal zowel binnen Californie B.V. als binnen Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo aan bod is gekomen. Kan het college al dan niet vertrouwelijk inzage geven van de notulen van deze vergaderingen?

2. Als het niet ter sprake is geweest heeft het college dan stappen ondernomen om de affaire te bespreken met de aandeelhouders?

3. Kan het zijn dat een ambtenaar wel kennis heeft gehad van de affaire en dit niet gecommuniceerd met het college?

4. Advocaat Frans Stibbe heeft de opdracht gekregen om de affaire te onderzoeken. Met de aandeelhouders, waaronder Venray, zou afgesproken zijn dat het eindverslag niet ter hand zou worden gesteld aan de aandeelhouders. Kan het college de al dan niet juistheid hiervan nader duiden?

4. Kan het zijn dat het college het eindrapport, dat inmiddels gereed is, helemaal niet heeft kunnen inzien? Evenzo een ambtenaar? In Horst was dat namelijk wel zo.

5. Welke pogingen gaat Venray, middels het college, ondernemen om het bewuste rapport zo spoedig mogelijk volledig en transparant beschikbaar te krijgen?

6. Hoe gaat het college de gemeenteraad informeren zodra het volledige rapport beschikbaar is?

Lisanne Wisgerhof, fractievoorzitter

Aanvullende informatie

  • Bron foto: VENRAYlokaal
  • Bron artikel: VENRAYlokaal
Gepubliceerd in Nieuws