facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Thema Schijt aan de Grens is ‘Kieke of blieke’

januari 26, 2024

‘Kieke of blieke’ is het thema van cultureel festival Schijt aan de Grens 2024. Het gaat over kijken in de ruimste zin van het woord, kijken over de grenzen van Noord-Limburg en Oost-Brabant.

Het thema met het bijbehorende beeld is gekozen uit bijdragen van vrijwilligers van het festival. De vijfde editie van Schijt aan de Grens vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 augustus, op de vertrouwde locaties in Overloon en Venray.

Het thema werd tijdens de nieuwjaarsborrel van de stichting Schijt aan de Grens gepresenteerd, maar oplettende lezers van dit blad hadden ‘Kieke of blieke’ al voorbij zien komen. Het thema werd genoemd in een oproep aan kunstenaars uit de regio om deel te nemen aan een grote expositie als onderdeel van het festival.

Het thema werd door de vaste vormgever van het festival, Willy Voesten van Studio Spinazie, vertaald in een kleurig stripachtig beeld, waarin zowel grenzen als verbinding een plek hebben. De toiletrollen als verrekijker symboliseren de naam van het festival en het thema.

Meedoen?

De diverse werkgroepen zijn inmiddels druk met de voorbereidingen voor het festival. Schijt aan de Grens kan nog wat handjes gebruiken. In de voorbereiding en tijdens het festival in augustus. Wil je deel uitmaken van de gezellige club vrijwilligers? Bijvoorbeeld als fotograaf/videofilmer, in de horeca, aan de kassa of bij het opbouwen en afbreken? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Schijt aan de Grens
  • Bron artikel: Schijt aan de Grens
Gepubliceerd in Nieuws