facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Ontwikkelingen VieCuri Venray stap dichterbij

januari 25, 2024

Op woensdag 24 januari was burgemeester Michiel Uitdehaag samen met wethouders Wim de Schryver en Martin Leenders van de gemeente Venray te gast bij ziekenhuis VieCuri.

Samen met IJsbrand Schouten en Nastasja Cornelissen, Raad van Bestuur van VieCuri, ondertekenden ze afspraken waardoor de nieuwe ziekenhuisvoorziening en de ontwikkeling van de huidige ziekenhuislocatie een stap dichterbij komen. Met de gemaakte afspraken gaat de verkoop van de huidige ziekenhuislocatie aan de Merseloseweg in Venray van start. Dit is naar verwachting eind 2024 afgerond. De daadwerkelijke overdracht vindt plaats na de verhuizing naar de nieuwe locatie.

Schetsplan Merseloseweg

Voor de locatie aan de Merseloseweg hebben VieCuri en gemeente Venray samen een schetsplan (woningbouwplan) ontwikkeld dat aansluit bij de gemeentelijke woonvisie. Dit schetsplan is in 2021 met de gemeenteraad en omwonenden gedeeld. Het schetsplan is het uitgangspunt voor de verkoop van de huidige ziekenhuislocatie. Het houdt rekening met het bestaande groen en voorziet in voldoende plek voor nieuwe groene openbare ruimte. De woningen sluiten bovendien goed aan bij de bebouwing in de omgeving. Hospice Zenit blijft bestaan op de huidige locatie en is opgenomen in het schetsplan.

Locatie nieuwe ziekenhuisvoorziening

Door de gemaakte afspraken wordt de locatie voor de nieuwe ziekenhuisvoorziening beschikbaar voor VieCuri. De nieuwe ziekenhuisvoorziening komt aan de rand van Sportpark De Wieën, naast het bestaande medisch Centrum Wieënhof. VieCuri streeft ernaar de nieuwe ziekenhuisvoorziening in 2027 operationeel te hebben.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: VieCuri
  • Bron artikel: VieCuri/ Gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws