facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Jera on Air wint IJzeren Podiumdier voor "Beste Festival"

januari 24, 2024

Het prestigieuze IJzeren Podiumdier voor "Beste Festival" is tijdens Eurosonic Noorderslag 2024 toegekend aan Jera on Air.

De vakprijs, uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), erkent het festival voor de indrukwekkende groei in zowel organisatie als bezoekersaantallen, de uitbreiding van het programma in breedte en diepte, en het verkennen van genre-grenzen.

Het IJzeren Podiumdier, een peer-to-peer-prijs die sinds 1997 jaarlijks wordt uitgereikt, vertegenwoordigt de hoogste waardering van vakgenoten binnen de Nederlandse muziekindustrie. Jera on Air werd geprezen door de jury voor de aanzienlijke groei in 2023 en het vasthouden aan een sterke identiteit die zowel acts als doelgroep aanspreekt, waardoor het festival een essentiële positie inneemt in het Nederlandse festivallandschap. Daarnaast benadrukte de jury het unieke karakter van Jera on Air, dat grotendeels wordt gerund door toegewijde vrijwilligers en wordt gedragen door de lokale gemeenschap.

Het festival, bekend om zijn gedurfde programmering en het verkennen van grenzen, is een baken geworden voor liefhebbers van diverse muziekgenres. De specifieke combinatie van acts en de doelgroep heeft Jera on Air onderscheiden en tot een waardevolle speler gemaakt in de Nederlandse festivalscene. De uitreiking van het IJzeren Podiumdier vond plaats op 20 januari 2024 tijdens de ceremonie in SPOT – Oosterpoort in Groningen, als onderdeel van de IJzeren Podiumdieren 2023. Jera on Air's winst getuigt van niet alleen het succes van het festival zelf, maar ook van de groeiende erkenning voor prestaties op het gebied van duurzaamheid en diversiteit binnen de Nederlandse festivalgemeenschap. Het festival kijkt uit naar de voortzetting van zijn positieve impact.

Over de IJzeren Podiumdieren: De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Deze peer-to-peer-prijzen erkennen uitmuntende prestaties binnen de Nederlandse muziekindustrie en omvatten verschillende categorieën die de diversiteit en groei van de sector weerspiegelen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Jera On Air
  • Bron artikel: Jera On Air
Gepubliceerd in Ysselsteyn