facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Koninklijke onderscheiding voor Jan Derikx

januari 04, 2024

Op 4 januari 2024 heeft de heer Jan Derikx uit Venray de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. De onderscheiding werd in het Bouledrome uitgereikt door burgemeester Michiel Uitdehaag. 

Motorcross Club

De heer Jan Derikx was als vrijwilliger actief voor Motorcross Club Venray, MCV Janslust, als achtereenvolgend vrijwilliger werkploeg, bestuurslid en secretaris. Derikx is altijd een liefhebber van motorcross geweest. Toen er in 1961 een cross werd georganiseerd in Heide, hielp hij vooral bij het aanleggen van de banen. In 1964 nam de heer Derikx zitting in het bestuur. Ook was hij verantwoordelijk voor het contracteren van de rijders. In 1986 legde hij zijn taken binnen de Motorclub Cross Venray neer. Derikx was 18 jaar lid van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging KNMV, waarvan 8 jaar als jurylid.

Bouledrome

Sinds 2015 is de heer Derikx lid van de Wedstrijdcommissie Bouledrome om zorg te dragen voor de organisatie, voor de PR, voor het bijhouden van website van de Bouledrome en als coördinator wedstrijdbeheer. Sinds 2021 is hij voorzitter. De heer Derikx is thuis veel bezig met het voorbereiden van toernooien, affiches en flyers maken. Verder zorgt hij voor de berichtgeving en verslagen in weekblad Peel en Maas, de dorpsbladen en op de website.

Overige inspanningen

De heer Derikx is sinds 2007 actief voor het Historisch Platform Venray (HPV). Hij fotografeert onder andere erfgoed en historische documenten uit archieven. Vervolgens scant hij de informatie in en slaat deze op in de centrale plaatselijke databank van het erfgoed van Venray.

Tot slot is Derikx sinds 2007 actief voor het Historisch Platvorm Venray (HPV) Hij vervult hier de rol als erfgoed fotograaf.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Archief Omroep Venray
  • Bron artikel: Persdesk gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws