facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Wensbus Merselo- Vredepeel vestigt record

januari 05, 2024

Donderdag 28 december stapte Joos Arts (90 lentes) uit Merselo in de wensbus van Merselo- Vredepeel.

Wekelijks maakt hij er gebruik van als hij naar de Plus in Overloon gaat. Hij doet zijn boodschappen en drie kwartier later wordt hij weer opgehaald door de bus om hem thuis voor de deur af te zetten. 5000 passagiers in één jaar! Dat is ook provinciaal gezien een mijlpaal.

Gestage groei

Toen de wensbus begon in 2014 werd er wekelijks 4 a 5 mensen van deur naar deur gebracht. Gestaag werd dit opgevoerd doordat er meer bekendheid kwam over de wensbus. De laatste jaren kwam er een enorme toeloop waardoor er in 2022 al 4575 mensen gebruik maakten van de diensten. In 2023 precies 5020 personen. Dat zijn bijna twintig personen per dag van maandag t/m vrijdag. De 22 vrijwilligers doen het met veel plezier, want dat is de kracht van de wensbus, vrijwilligers die met plezier mensen blij maken die anders niet zouden weten hoe ergens te komen. Dit gegeven geldt ook voor de andere wensbusorganisaties binnen de gemeente Venray, te weten Wanssum en Ysselsteyn.

Uitdaging

Het grootste probleem bij al deze organisaties is het inplannen van ritten van en naar de ziekenhuizen in de regio. Dat vergt zoveel tijd dat de overige ritten in de knel komen of niet uitvoerbaar zijn. Daar ligt voor de vrijwilligers nog een grote uitdaging om dat eens goed op de "rit" te zetten!

Komende februari is het 10 jaar geleden dat de wensbus Merselo- Vredepeel van start ging. Dit is zeker een moment om bij stil te staan, wellicht alweer reden voor een feestje!

Op onderstaande foto ziet u de trotse vrijwilligers van de wensbus.

Merselo bus samen 0304a

Aanvullende informatie

  • Bron foto: FEM studio
  • Bron artikel: Wensbus Merselo-Vredepeel
  • Maker: LOV
Gepubliceerd in Nieuws