facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Venray zet zich in voor veilige verkeersomgevingen rondom scholen

december 28, 2023

De gemeente Venray gaat zich inzetten om de veiligheid in schoolomgevingen te vergroten. Vanaf 2024 wordt een vernieuwde aanpak geïntroduceerd, waarbij de focus ligt op het kind als de meest kwetsbare verkeersdeelnemer.

Tijdens de start en het einde van schooldagen is het vaak druk rond basisscholen. Voor kinderen is deze drukte niet altijd als veilig te ervaren. De onveiligheid kan verschillende oorzaken hebben, zoals de inrichting van de omgeving, de locatie van de school en het gedrag van zowel kinderen als automobilisten, waaronder ook de ouders die hun kinderen brengen en ophalen.

De vernieuwde aanpak richt zich op het beoordelen van de verkeerssituaties rondom alle schoolomgevingen in Venray. De samenwerking met schooldirecties en ouders staat hierbij centraal, waarbij hun persoonlijke ervaringen worden benut om knelpunten aan te geven. Scholen worden ook aangemoedigd om zelf initiatief te nemen bij het bedenken van oplossingen. Daarnaast spelen gedragsverandering en verkeerseducatie een belangrijke rol in deze vernieuwde aanpak.

Wethouder Erik van Daal gaf de aftrap voor deze nieuwe verkeersveilige aanpak op basisschool De Hommel in Venray. De keuze voor De Hommel als pilotlocatie werd gemaakt vanwege de ligging aan de drukke Oostsingel en de parkeerproblemen rondom het gebouw.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws