facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Afscheid nemen en uitvaart mgr. Smeets

december 27, 2023

De uitvaart van de woensdag overleden Mgr. Harrie Smeets is op zaterdag 6 januari om 10.30 uur in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Belangstellenden kunnen zich vanaf donderdag 28 december hiervoor aanmelden via de website van het bisdom. De regionale omroep L1 zendt de plechtigheid live op televisie uit.

Hoofdcelebrant tijdens de uitvaart is Mgr. Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie. Aansluitend aan de requiemdienst wordt Mgr. Smeets bijgezet in de bisschoppelijke grafkapel op het Oude Kerkhof in Roermond.

Wie persoonlijk afscheid wil nemen van de bisschop kan daarvoor op donderdag 28 en vrijdag 29 december terecht in de Caroluskapel aan de Swalmerstraat in Roermond. De bisschop wordt daar deze twee dagen opgebaard. De kapel is beide dagen tussen 14.00 uur en 17.00 uur geopend. In de kathedraal ligt sinds donderdag een condoleanceregister. De kathedraal is elke middag geopend.

Veel belangstelling voor uitvaart Mgr. Smeets

Er is veel belangstelling voor de uitvaart van Mgr. Smeets. De kaarten voor de vrij-beschikbare plaatsen zijn in één dag allemaal gereserveerd. Dit betekent dat de mogelijkheid om aan te melden voor deze vrije plaatsen tijdelijk stop is gezet. Wie een persoonlijke uitnodiging met een eigen link heeft ontvangen, kan deze wel nog gebruiken. Het kan zijn dat er in de loop van volgende week nieuwe plaatsen beschikbaar komen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Bisdom Roermond
  • Bron artikel: Bisdom Roermond
Gepubliceerd in Nieuws