facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Rampbestrijdingsplan Hoogwater ter inzage

december 28, 2023

Het vernieuwde Rampbestrijdingsplan (RBP) Hoogwater 2023-2026 voor de regio Noord-Limburg is nu beschikbaar voor inzage.

Dit plan, gericht op de Maas en haar zijrivieren, bevat cruciale informatie over hoe hulpdiensten samenwerken bij hoogwaterdreiging. Tot woensdag 7 februari 2024 kunnen inwoners hun visie delen, voordat de algemene besturen van de Limburgse veiligheidsregio's het plan definitief vaststellen.

Het vernieuwde RBP Hoogwater geeft een gedetailleerde beschrijving van de procedures die hulpdiensten dienen te volgen bij hoogwater, met als doel de veiligheid van zowel mensen als dieren te waarborgen. Deze vernieuwing, tot stand gekomen in samenwerking met Rijkswaterstaat en Waterschap Limburg, richt zich op het verbeteren van operationele aspecten binnen het bestaande RBP. Hierdoor wordt de crisisorganisatie effectiever voorbereid op toekomstige hoogwatersituaties.

Naast eerdere wijzigingen zijn nieuwe bepalingen toegevoegd, zoals afspraken over 'alarmeringswaarden' bij zijrivieren. Burger input van voorgaande inzageperiodes is meegenomen. Operationele aanpak, militaire bijstand, communicatie, internationale samenwerking, kwetsbare objecten en evacuatieplannen zijn ook herzien.

Het vernieuwde RBP is online beschikbaar en fysiek in te zien bij het hoofdkantoor in Venlo. Reacties zijn mogelijk per brief of e-mail binnen de gestelde termijn. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Maria Clarke
  • Bron artikel: Veiligheidsregio Limburg-Noord
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws