facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Grote inzamelingsactie Voedselbank Limburg-Noord

december 06, 2023

Op zaterdag 9 december organiseert de Voedselbank Limburg-Noord een inzamelingsactie bij 6 supermarkten in de gemeente Venray. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur zullen vrijwilligers het winkelend publiek aanspreken en vragen om naast hun eigen boodschappen ook enkele extra lang houdbare producten te kopen voor de voedselbank.

Ruim 100 vrijwilligers zullen zich inzetten tijdens deze actie. Naast de eigen vrijwilligers krijgt de Voedselbank Limburg-Noord ook steun van andere organisaties, waaronder Kiwanis Rooyse Ladies, Kiwanis heren Venray, Rotary Venray, Lions Venray, CDJA Venray en Rabobank Totaal.

Op dit moment zijn er meer dan 350 mensen, waarvan meer dan de helft kinderen, die afhankelijk zijn van de hulp die de Voedselbank Limburg-Noord biedt. De voedselbank verwacht dat dit aantal de komende weken zal toenemen, zoals de voedselbank op basis van jarenlange ervaring constateert.

Om ook in de komende maanden voldoende levensmiddelen te kunnen verstrekken, is deze inzamelingsactie van essentieel belang. Dit komt doordat toeleveranciers, waaronder supermarkten, maatregelen hebben genomen om verspilling te verminderen, wat resulteert in minder producten voor de voedselbank.

De vorige supermarktactie in december van vorig jaar resulteerde in 425 kratten met lang houdbare producten. De voedselbank hoopt dit jaar op een vergelijkbaar of zelfs beter resultaat.

De deelnemende supermarkten zijn Albert Heijn Venray, Albert Heijn Jan Linders Venray, Plus van Dijk Venray, Jumbo de Bleek Venray, Albert Heijn Wanssum en COOP Ysselsteyn.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Voedselbanken.nl
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws