facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Inwoners krijgen inzicht in vergoedingsstatus geneesmiddelen

december 01, 2023

Met de lancering van het nieuwe 'Dashboard Doorlooptijden Geneesmiddelen' hebben nu ook inwoners van de gemeente Venray toegang tot belangrijke gezondheidsinformatie!

Dit online dashboard opent de deuren voor patiënten, voorschrijvers en geneesmiddelenfabrikanten. Het verschaft gedetailleerde informatie over de status van dure, nieuwe geneesmiddelen in het vergoedingsproces, vooralsnog voor sluisgeneesmiddelen en extramurale geneesmiddelen met een onderhandeladvies. Het biedt inwoners de mogelijkheid om te begrijpen in welke fase van het vergoedingsproces deze geneesmiddelen zich bevinden, inclusief de duur van elke fase.

Op de startpagina van het dashboard kunnen ziektebeelden of geneesmiddelen worden geselecteerd. Bij het doorklikken naar een specifiek geneesmiddel wordt de gedetailleerde informatie weergegeven.

Het dashboard wordt in de toekomst verder doorontwikkeld, waarmee het blijft groeien als een waardevolle stap in de richting van transparantie en betrokkenheid binnen de gezondheidszorg.

  

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Rijksoverheid
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws