facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Venray kleurt oranje!

december 01, 2023

In Venray ondersteunen we ook Orange the World in de strijd tegen geweld gericht op vrouwen en meisjes. Naast de wereldwijde inspanningen om opvallende oranje schijnwerpers te richten op gebouwen en objecten, laat Venray ook zien betrokken te zijn.

In deze periode stralen de gebouwen van De Schouwburg de en waterstralen van de fontein in opvallend oranje, als een krachtig symbool van solidariteit en een duidelijke boodschap tegen geweld.

Dit jaar staat de Nederlandse campagne in het teken van "Veilig, overal en altijd." Geweld tegen vrouwen en meisjes komt voor op diverse plekken, zoals op straat, op het werk, op school en op sociale media. Het doel is om bewustzijn te vergroten en niet weg te kijken wanneer je getuige bent van geweld. En zo medestander te zijn. Dit kan op talloze manieren. Van het melden van grensoverschrijdend gedrag tot het plaatsen van bemoedigende opmerkingen op de socials. Als iedereen zich inzet als medestander, kunnen we gezamenlijk geweld de wereld uit helpen. Het is heel belangrijk om niet alleen vrouwen en meisjes, maar expliciet ook mannen en jongens actief hierbij te betrekken.

Een onmisbaar aspect inzet tegen het geweld is de fondsenwerving voor het Trust Fund to End Violence against Women. Het grootste wereldwijde fonds draagt bij aan tastbare veranderingen. Financiële steun speelt hierbij een cruciale rol, waardoor we samen een wereld kunnen opbouwen waarin elke vrouw en elk meisje veilig, vrij en gerespecteerd kan leven.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws