facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 29, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Koopmans

november 25, 2023

Op zaterdagavond 25 november werd de heer J.W.M. (Jan) Koopmans uit Holthees benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Marieke Moorman tijdens het jubilarissenconcert van muziekvereniging O.L. Vrouw Gilde Holthees-Smakt.

De heer Koopmans is 25 jaar voorzitter geweest van muziekvereniging O.L.Vrouw Gilde Holthees-Smakt. Hij heeft zich van 1998 tot april 2023 ingezet voor het voortbestaan van deze vereniging. Hij wordt omschreven als ‘de motor’, een uitstekende ambassadeur met altijd oog voor het algemeen belang.  

Eveneens is de heer Koopmans van 2001 tot 2023 penningmeester geweest van de Stichting Mariakapel Holthees. Sinds 2009 is hij actief voor het deel van de route van het Pieterpad bij de Smakt. Samen met zijn vrouw zorgt hij voor het onderhoud van het Pieterpad tussen Gennep en Holthees.  

Vanwege de intensieve en betrokken inzet van de heer Koopmans op lokaal niveau, heeft de Koning het besluit genomen om de heer Koopmans te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Patrick Bongartz Fotografie
  • Bron artikel: Gemeente LVC
Gepubliceerd in Nieuws