facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Update werkzaamheden Oostverbinding Venray

november 10, 2023

De gemeente Venray wil een nieuwe verbindingsweg aanleggen tussen de Henri Dunantstraat en de Stationsweg. Parallel aan en aan de oostkant van de A73.

Bij het plan hoort ook een opwaardering van de Stationsweg tussen de rotonde Oostsingel en de nieuwe verbindingsweg. Beide maatregelen zijn als project Oostverbinding benoemd. Samen bedraagt het traject een tracé van circa 2 kilometer, waarvan circa 400 meter nieuwe (verbindings)weg. Gemeente Venray maakt een rotonde aan de Oostrumse kant van de A73. Op de rotonde wordt de nieuwe verbindingsweg aangesloten. Het eerste gedeelte van deze weg is voor de zomer al gemaakt.

Binnen de huidige fase 3 is een rioolsysteem voor hemelwater aangelegd. Het water wordt opgevangen in een buizensysteem dat vervolgens in de bodem infiltreert. Ook is er een grote rioolwaterleiding van het Waterschap verlegd. De planning was om fase 3 eind november af te ronden. Het is nu duidelijk dat dit niet gehaald gaat worden. Dit heeft onder andere te maken met de vele vernielingen die zijn gepleegd tijdens de uitvoering. Ook het slechte weer in oktober heeft niet geholpen. Zoals het er nu naar uitziet, is fase 3 net voor de Kerst klaar.

Groenvoorzieningen fase 2

Zodra het weer het toelaat, wordt gestart met de inrichting van het groen in fase 2. Dit is onder meer bij de rotonde op de Henri Dunantstraat. De groenvakken rondom de rotonde worden aangeplant met botanische rozen. Verder planten ze 37 bomen in de bermen naast de nieuwe verbindingsweg en Henri Dunantstraat. Dit zijn diverse soorten waaronder linde, esdoorn en iep. Een aannemer heeft inmiddels de opdracht voor de werkzaamheden. De rozen en bomen zijn ingekocht. Met dit onderdeel van het project zorgen ze voor een fraaie groene structuur bij de rotonde en de nieuwe weg parallel aan de A73.

In januari 2024 start fase 4

Deze fase loopt vanaf het Medisch Centrum Antoniusveld tot de A73. Zoals bij de eerdere drie fases, gaan ze in deze fase aan de slag met het rioolsysteem, maken ze een rotonde en vernieuwen ze de rijbaan, fietspaden en trottoirs. Afgelopen september is de aannemer voor fase 4 geselecteerd. De firma Infrascoop uit Cuijk gaat de werkzaamheden verzorgen. Zij zijn nu bezig met de voorbereiding van de uitvoeringswerkzaamheden.

Tijdens fase 4 is er geen doorgaand verkeer over de Stationsweg mogelijk. Natuurlijk worden er nu ook weer omleidingen aangegeven. De verbindingsweg wordt wel tegelijkertijd opengesteld. Maar doordat fase 4 nog niet klaar is, heeft dit voorlopig alleen een positief effect op de verkeersstromen ten oosten van de A73.

Inloopavond

Op 13 december wordt een inloopavond georganiseerd samen met de aannemer over de werkzaamheden van fase 4.

Tussen 19.00 en 20.30 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom bij café Halfweg, Stationsweg 147.

Er wordt een toelichting op de werkzaamheden gegeven en er kunnen vragen gesteld worden aan medewerkers van de gemeente en de aannemer.

Heeft u vragen, ideeën of opmerkingen?

Neem dan contact op met projectleiders Rogér Hoeijmakers of Martijn Kanters. Zij zijn bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. (0478) 52 33 33.

Een nieuwsbrief gemist? Kijk op www.venray.nl/project-oostverbinding

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gemeente Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..