facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 29, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nederlandse militairen ontvangen medaille voor hun inzet in Slowakije

november 08, 2023

Op dinsdag 7 november ontvingen meer dan 200 Nederlandse militairen van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando de Multinational Battlegroup Slovakia-medaille als waardering voor hun inzet. Jozef Kušlita van de Slowaakse ambassade sprak de militairen toe op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.

Op donderdag 14 april 2022 vertrokken de Nederlandse militairen naar Sliač, Slowakije, om luchtverdediging met het Patriot wapensysteem te bieden op verzoek van de NAVO. Deze missie diende ter bescherming van het Slowaakse grondgebied en versterking van de bondgenootschappelijke afschrikking aan de oostelijke flank. Na een half jaar keerde de Nederlandse Patrioteenheid weer terug naar Vredepeel. Nederland bleef gedurende nog een half jaar personeel leveren voor de luchtverdediging.

Onder de gedecoreerden militair Ruben Mennink (zie foto) uit Venray. "Kei trots ben ik, zeker omdat het mijn eerste missie was. Tevens fijn dat we met z'n allen zo'n mooi resultaat hebben neer kunnen zetten. Erg fijn om een steentje te kunnen bijdragen aan de bescherming van NAVO landen en de EU", aldus Ruben.

Slowakije bedankt de Nederlandse militairen en eert hen met deze Slowaakse medaille als een officiële blijk van waardering voor hun bijdrage aan deze inzet.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Ruben Mennink
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws