facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Dag van de toegankelijkheid, ervaar dit in Venray

oktober 03, 2023

In de eerste week van oktober, ter gelegenheid van de landelijke "Week van de Toegankelijkheid," nodigt het Gehandicapten Platform Venray alle inwoners van harte uit om deel te nemen aan een uniek en informatief evenement. Op zaterdag 7 oktober 2023, van 11.00 uur tot 15.00 uur, worden bezoekers uitgenodigd om te ervaren hoe het is om te leven met een handicap.

Vrijwilligers van het Gehandicapten Platform Venray zijn dan aanwezig  in de Grotestraat om bezoekers uit te nodigen om plaats te nemen in een rolstoel of om een speciale bril op te zetten waarmee ze tijdelijk slechtziend worden. Dit initiatief is bedoeld om bewustwording te creëren en begrip te bevorderen voor de uitdagingen waarmee mensen met een handicap dagelijks worden geconfronteerd.

Tijdens deze dag krijgen deelnemers de mogelijkheid om, zittend in een rolstoel, door het centrum te navigeren en winkels te bezoeken. Ze kunnen ook de uitdaging aangaan om als slechtziende hun weg te vinden in het centrum van Venray. Na afloop worden deelnemers gevraagd naar hun bevindingen en ervaringen.

Dit evenement heeft een belangrijke missie. Namelijk: ervaar wat zij ervaren.  Daarnaast helpt het bij het verzamelen van waardevolle inzichten, tips en verbetervoorstellen om de toegankelijkheid van Venray te verbeteren. We moedigen bezoekers aan om hun ervaringen te delen, met daarbij in het bijzonder aandacht voor de bereikbaarheid van straten, de toegankelijkheid van winkels en horecagelegenheden.

Er zijn in Nederland meer dan 2 miljoen mensen die gebruik moeten maken van een rolstoel of die blind of slechtziend zijn. Zij willen ook graag zo  zelfstandig mogelijk winkelen en horeca bezoeken. Een goed toegankelijk centrum is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat niemand wordt buitengesloten.

Het Gehandicapten Platform Venray hoopt op een grote opkomst tijdens dit evenement en verwelkomt iedereen om deel te nemen aan deze unieke kans om begrip te vergroten en bij te dragen aan een meer toegankelijk Venray.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Viduro, Venray Bloeit
  • Bron artikel: Viduro, Venray Bloeit
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..