facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Tientallen verwaarloosde honden in beslag genomen

september 29, 2023

Opnieuw heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in overleg met de rijksdienst RVO honden in bewaring genomen bij een handelaar in Venray.

Een halfjaar geleden namen de inspecteurs zes dieren mee, vorige week vrijdag waren het er 41. Veertig honden verbleven in hokken in een loods, één dier fungeerde als waakhond en stond aangelijnd in dezelfde ruimte. Omdat de dieren vermoedelijk nooit buiten kwamen en er onvoldoende werd geventileerd, liep de ammoniakdruk door de urine en ontlasting zeer hoog op.

Onverzorgde dieren

Veel van de viervoeters hadden gebitsproblemen, zoals ontstoken tandvlees, tandsteen en rottende elementen. Sommige honden hadden daarnaast diarree. De meeste dieren maakten een zeer angstige indruk. De honden zijn ondergebracht op geheime opvanglocaties. Alle kosten voor transport, opvang en (medische) zorg worden verhaald op de beklaagde.

Honden Venray 2a         Honden Venray 1a

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
  • Bron artikel: LID
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..