facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

AI-Model voor betere doorstroming naar nazorg

september 29, 2023

Het is voor veel ziekenhuizen een bekende uitdaging: ervoor zorgen dat patiënten na een ziekenhuisopname tijdig en op de juiste plaats worden overgebracht naar vervolgzorg, zoals revalidatieklinieken of verpleeghuizen. Vaak stokt de doorstroom, met als gevolg dat patiënten onnodig lang in het ziekenhuis verblijven en niet de zorg krijgen die ze werkelijk nodig hebben.

Esther Janssen, wetenschappelijk onderzoeker bij VieCuri, ontwikkelde een model dat via kunstmatige intelligentie (AI) vóór een operatie al de verwachte ontslagdatum van een patiënt, de benodigde nazorg en de locatie van de nazorg voorspelt. Een overleg hierover nog vóór de operatie met de patiënt zelf, met familie en met organisaties voor vervolgzorg, helpt enorm bij het plannen van de juiste nazorg.

De volgende fase van dit initiatief omvat de integratie van dit AI-model met het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Hierdoor zal de voorspelling automatisch worden gegenereerd zodra een patiënt wordt opgenomen. Het ziekenhuis streeft ernaar om deze koppeling eind dit jaar gereed te hebben. Bovendien moet er nog worden bekeken hoe dit model kan worden ingebed in het opnameproces en om het uit te breiden naar andere afdelingen.

Het is veelbelovend om te zien dat dit innovatieve model de doorstroming van patiënten van het ziekenhuis naar vervolgzorg aanzienlijk kan verbeteren. Dit wordt ook bevestigd door de erkenning die ze hebben ontvangen. Zo staan ze in de top 5 van de STZ-innovatiechallenge, een landelijke wedstrijd voor innovaties in topklinische ziekenhuizen. VieCuri is het enige ziekenhuis in Limburg dat op 12 oktober in deze finale staat.

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: VieCuri
  • Bron artikel: VieCuri
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..