facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 03, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Molen Nooit Gedacht open tijdens Limburgse Molendag

september 25, 2023

Optreden A Djambo in Merselo tijdens Limburgse Molendag

Ter gelegenheid van de Limburgse Molendag op zondag 1 oktober is molen Nooit Gedacht van 11.00 uur tot 16.00 uur (gratis) geopend voor publiek. Naast optredens van A Djambo, geven de molenaars rondleidingen en worden lekkernijen gebakken van met molenstenen gemalen meel. Als er voldoende wind is zal de molen natuurlijk draaien.
 
Koren op de molen
Ons terugkerende thema op de Limburgse molendag is ‘Koren op de Molen’. Dit jaar verzorgt het wereldkoor A Djambo twee optredens, om 13.00 uur en om 14.00 uur. Dit koor, onder leiding van dirigent Ans Anderson, bestaat uit 21 vrouwen- en vier mannenstemmen die a capella zingen, soms begeleid door de djembé en enkele percussie-instrumenten. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Afrikaanse liederen.
 
Stralend middelpunt
Onze enthousiaste molenaars geven rondleidingen en vertellen alles wat u altijd al wilde weten over de werking en de historie van de molen. U zult meteen als u Merselo binnenkomt al zien dat de molen er als stralend middelpunt bij staat. Tijdens het grote onderhoud dat afgelopen zomer plaatsvond is de molen ook weer strak in de verf gezet.
Lekker(s) bakken
Voor wie meer wil weten of ideeën wil opdoen over het bakken van brood en andere lekkernijen van molensteen-gemalen meel, is er ook alle gelegenheid deze dag. We laten u zien welke mogelijkheden er zijn en hoe eenvoudig dat eigenlijk is. Bovenal kunt u proeven welke rijke smaken de verschillende ‘bak-mixen’ hebben, die wij in ons assortiment hebben.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Stichting Nooit Gedacht
Gepubliceerd in Nieuws