facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Venray sluit aan als partnergemeente atletiek

september 25, 2023

Met een sportieve kick-off is de gemeente Venray zaterdag23 september toegetreden als ‘partnergemeente atletiek’, een initiatief van Limburg Athletics+ om de atletieksport in én met Limburgse gemeenten langjarig te versterken. Naast een formeel tekenmoment presenteerden de gemeente Venray en Limburg Athletics+ samen met lokale atletiekpartners in het centrum van Venray hoe veelzijdig en uitdagend de atletieksport is én welke kansen er liggen. Na één jaar wordt bepaald of de pilot langjarig voortgezet wordt.

Krachten bundelen voor de plus van atletiek
Met het initiatief ‘partnergemeente atletiek’ wil Limburg Athletics+ haar strategische doelen versterken door de krachten te bundelen met gemeenten die daar op lokaal niveau mee aan de slag willen. Limburg Athletics+ is één van de sporttakplatforms die dankzij de steun van de provincie Limburg tot stand zijn gekomen en richt zich op het versterken van de Limburgse atletieksport in de breedste zin. De benoeming als partnergemeente levert onder anderen extra mogelijkheden op tot netwerk, kennis, promotie en materialen om de atletieksport te bevorderen.

Venrayse sportambities
Naast de meerwaarde van traditionele atletiekdisciplines ziet de gemeente Venray ook de potentie van atletiek in bredere zin, zoals hardlopen en wandelen in de openbare ruimte, maar ook de diverse evenementen zoals het Meerdaags Wandelevenement en de Vlakwatercross. “We vinden het als gemeente Venray heel belangrijk dat iedereen kan sporten of bewegen op zijn eigen niveau. Daarom bieden wij ondersteuning aan sportverenigingen.” stelt sportwethouder Martin Leenders. “Ook lopen en wandelen steeds meer mensen op eigen initiatief. Zij doen vaak mee aan lokale evenementen. Door ook ondersteuning te bieden aan de organisatoren van deze evenementen kan iedereen op deze manier meedoen.”.

Na de energieke kick-off wil de gemeente Venray met lokale partners verder invulling geven aan de acties voor de komende tijd. Door de bestaande relatie met de nabij gelegen gemeente Venlo liggen niet alleen in provinciebreed maar ook in de regio kansen, waardoor onderlinge kennisdeling en samenwerking rondom de atletieksport in Limburg verder kan doorgroeien.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Persdesk gemeente Venray
  • Bron artikel: Persdesk gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..