facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

DKW-dag en Twenot bijeenkomst bij Oorlogsmuseum Overloon

september 13, 2023

Het weekend van 16 en 17 september staat in het teken van herdenkingen rondom Market Garden. Er worden in het land tal van activiteiten georganiseerd en zo ook in Oorlogsmuseum Overloon.

Op zondag 17 september staat de landelijke Twenot bijeenkomst weer op het programma en ook wordt er een DKW-dag georganiseerd in het museumpark.

Modelbouw

Tijdens de jaarlijkse Twenot bijeenkomst zijn er (militaire) modelbouwclubs uit binnen- en buitenland aanwezig om hun modellen te tonen aan publiek. In het museum zijn er tal van stands aanwezig waar handelaren hun waren verkopen en modelbouwers live werken aan hun creaties. Voor bezoekers is op deze manier goed te zien wat voor precisiewerk deze hobby is. Ook wordt er een modelwedstrijd georganiseerd met als thema Market Garden. Bouwers kunnen hun mooiste creatie inzenden voor deze wedstrijd en aan het einde van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt. De echte liefhebber kan zijn of haar hart zeker ophalen op deze dag.

DKW Meeting

Op zondag 17 september van 11 uur tot 17 uur wordt er voor liefhebbers en eigenaren een speciale DKW-dag georganiseerd in het museumpark.

Eigenaren van een (voor-) oorlogse DKW motorfiets mogen hun voertuig bij de ingang van het horeca terras parkeren en kunnen zo andere eigenaren ontmoeten en verhalen uitwisselen of misschien wel live sleutelen om verbeteringen aan de motorfiets aan te brengen. Het museumpark en museumcafé zijn voor iedereen toegankelijk zodat geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen en vragen kunnen stellen aan de DKW motorfietsbezitters.

De geschiedenis van DKW beslaat een groot deel van de 20e eeuw. Al ruim voor de Tweede Wereldoorlog was men in het Duitse Zschopau druk bezig met het maken van deze motorfietsen. Het museum is zelf ook in bezit van drie DKW motorfietsen. Voor de echte kenners zijn dit de DKW NZ 350, DKW NZ 350-1 en DKW RT 125. Speciaal voor de DKW-dag worden deze drie motorfietsen in het museum in het diorama van Bastogne gezamenlijk tentoongesteld.

Deelnemen?

Ben jij een liefhebber van oude tweetakt techniek? Zondag 17 september wordt bij het terras van het Oorlogsmuseum Overloon een speciale dag voor DKW’s en haar nazaten (MZ, IZH, BSA Bantam, etc.) georganiseerd. Heb jij zo’n tweewieler, brom- of motorfiets, zet hem er gerust bij! Deelname is gratis. Is het een (voor-) oorlogse DKW en schrijf je je in voor vrijdag september,15:00 uur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan ontvang je twee toegangskaarten tot ons museum!

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Oorlogsmuseum Overloon

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!