facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Doe ook mee met de Leesestafette

september 06, 2023

Op 15 september 2023 doen maar liefst 37 scholen en 8.400 leerlingen in Limburg mee aan de Leesestafette, een actie van het Limburgs Leesoffensief als onderdeel van de campagne Het Limburgs Kwartiertje.

De deelnemende scholen (zowel basisscholen als middelbare scholen) gaan de uitdaging aan om in alle klassen een kwartier vrij te lezen. Zo beginnen ze het nieuwe schooljaar vol enthousiasme en met leesplezier!

Onder het motto 'maak het verschil met 15 minuten vrij lezen in de klas' willen ze laten zien dat dagelijks een kwartiertje lezen in de klas een kleine inspanning is, maar een enorme impact heeft op het verminderen van leesachterstanden. Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de 15-jarigen nu niet voldoende leesvaardig is om goed te functioneren op school en in de maatschappij.

De aftrap van de Leesestafette vindt plaats op vrijdag 15 september om 09:00 uur bij basisschool ’t Kirkeveldsje, Sint Remigiusstraat 1a, in Schimmert.

De enthousiaste leesambassadeur Tirsa With zal via een live verbinding op Teams alle leerlingen enthousiast aanmoedigen om lekker een kwartier te gaan lezen. Na een gezamenlijk aftelmoment om 09:15 beginnen alle 37 scholen tegelijkertijd met het vrij lezen in de klas. Na een kwartier start de volgende klas. De Leesestafette is echt een succes wanneer alle klassen op school hebben gelezen!

Het Limburgs Leesoffensief is een initiatief van de bibliotheken in Limburg, Cubiss en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg. Het Leesoffensief richt zich provinciebreed op leerkrachten, docenten, directies en besturen van primair - en voortgezet onderwijs. Naast de campagne Het Limburgs Kwartiertje waar de Leesestafette onderdeel van is, is er een informatieve website en biedt het Leesoffensief scholen ondersteuning met symposia en kennissessies over leesbevordering en leesplezier. Meer informatie is te vinden op Limburgskwartiertje.nl

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Cubiss
Gepubliceerd in Overige plaatsen