facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Bewustwording van toenemende schimmelziekten

september 15, 2023

Schimmelziekten blijven wereldwijd in opkomst. De klimaatverandering wordt aangemerkt als een belangrijke factor in deze zorgwekkende ontwikkeling. De opwarming van de aarde is de oorzaak dat schimmels zich verspreiden naar gebieden die voorheen te koud waren voor hun groei. Daarnaast leiden de veranderende klimatologische omstandigheden tot de evolutie van schimmels, wat resulteert in de opkomst van nieuwe schimmelinfecties.

Een alarmerend voorbeeld van deze toenemende dreiging is de Candida auris-epidemie, ook wel bekend als de 'ziekenhuis schimmelinfectie'. Het is de eerste schimmelinfectie waarvan wordt vermoed dat klimaatverandering een belangrijke rol speelt in de verspreiding ervan. Deze schimmel staat bekend om zijn buitengewone resistentie tegen behandeling en zijn vermogen om zich razendsnel te verspreiden. Hoewel Candida auris gelukkig nog niet veel voorkomt in Nederland, zijn er wereldwijd steeds meer gevallen gemeld, met tragische gevolgen voor sommige patiënten.

Niet iedereen die met Candida auris wordt geïnfecteerd, wordt ziek. Echter, voor mensen met een verminderde weerstand kan de schimmel in de bloedbaan terechtkomen en zij kunnen hier wel ernstig ziek van worden. De groeiende resistentie tegen beschikbare antischimmel medicijnen draagt bij aan het feit dat schimmelziekten ook steeds moeilijker te behandelen zijn.

Het is van het grootste belang dat we ons allen bewust worden van de dreiging van schimmelziekten. Deze infecties liggen altijd op de loer en kunnen ernstige gevolgen hebben, vooral voor kwetsbare mensen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Freepik
  • Bron artikel: Omroep Venray

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!