facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

warme kerst

Nieuwe stelling “Burgers van Venray” over geplande flexwoningen

juli 07, 2023

Er komen 250 flexwoningen op drie locaties. Een flexwoning is een flexibele, kleine woning die bedoeld is voor mensen die snel huisvesting nodig hebben. 

De gemeente Venray heeft een plan dat 250 flexwoningen omvat, verdeeld over drie locaties elk bedoeld voor verschillende groepen woningzoekenden. B&W heeft het plan omarmd en de gemeenteraad moet hierover nog beslissen.

Beoogde locaties

De aangewezen locaties zijn Oostrum aan de Stationsweg met 100 flexwoningen voor 295 vluchtelingen, statushouders en woonurgenten. In  Oirlo komen tussen de Oirloseweg en de Pauwweg 70 flexwoningen voor 290 personen waaronder de eerste opvang van vluchtelingen, woonurgenten en maximaal 190 asielzoekers.  In de wijk Brabander gaat het om een perceel aan de Korte Broekweg 1, waar 15 grote woningen met daarin ca. 80 appartementen, bestemd voor 249 vluchtelingen, statushouders, woonurgenten en lokale woningzoekenden worden gehuisvest.

In totaal dus 250 flexwoningen voor 834 personen. Voor Venrayse woningzoekenden zijn 60 tot 70 woningen beschikbaar voor ongeveer 105 personen die een flexwoning krijgen toegewezen. Hetgeen dan tevens betekent dat 729 ontheemden 180 tot 190 flexwoningen krijgen toegewezen.

Inspraak omwonenden

Het betreft een  bijzonder plan waarbij ook de omwonenden worden betrokken.

De stichting Burgers van Venray is nieuwsgierig naar het standpunt van de inwoners van de gemeente Venray over de vraag of de verdeling tussen woningzoekenden en de ontheemden goed geregeld is. Om die reden nodigt zij u uit om tot eind juli te reageren op de stelling op: https://www.burgersvanvenray.nl/

“De verdeling van 250 flexwoningen is eerlijk.”

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Logo Burgers van Venray
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..