facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

warme kerst

Patiënten kinderafdeling VieCuri verrast met cadeaus en workshop

juli 07, 2023

Een sierlijk zeepaard, een zeeschildpad of een vuurrode krab. Grote kans dat je deze, of andere onderwaterdieren, tegenkomt bij ziekenhuis VieCuri.

Vanaf 5 juli krijgen kinderen die als patiënt zijn opgenomen op de kinderafdeling hun eigen onderwaterdier in LEGO om zelf te bouwen. De dieren zijn bedacht door Arne Dielis en Sander van Kreijl, finalisten van het televisieprogramma LEGO Masters van RTL.

Kinderarts Karin van Dael vroeg collega Arne Dielis, zelf internist bij VieCuri, om zijn passie voor LEGO naar de Kinderafdeling te brengen. Arne en Sander ontwierpen vervolgens zeven unieke VieCuri-diertjes in het thema van de afdeling, de onderwaterwereld. Arne Dielis: “We willen de kinderen in het ziekenhuis graag een beetje afleiding geven. Dat kan door te bouwen met LEGO en door te praten over wat je maakt. Bij iedere set zitten verschillende oogjes zodat kinderen hun dier een emotie mee kunnen geven. Kijkt het dier blij of juist niet? We hopen dat het na afloop een mooi aandenken is aan een misschien toch wel vervelende periode in het ziekenhuis.”

Wedstrijd

Arne en Sander geven bij de start van het project een bouwworkshop. Ook is er iedere maand een bouwwedstrijd in het ziekenhuis waarbij de kinderen een mooie prijs kunnen winnen met hun eigen LEGO-creatie. De diertjes waarmee de kinderen aan de slag gaan variëren in moeilijkheidsgraad. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht, zij krijgen een set DUPLO.

Donateurs

Dit project is mogelijk gemaakt door VieAmi, de vriendenstichting van VieCuri. De financiering daardoor is voor ongeveer een jaar veilig gesteld. VieAmi zoekt donateurs die LEGO-pakketjes willen doneren aan kinderen zodat het project langer kan doorgaan. Dat kan al voor 5 euro per pakket. Voor meer informatie zie www.vieami.nl

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: VieCuri
  • Bron artikel: VieCuri
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..