facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 05, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Roefeldag Venray laat kinderen ontdekken, beleven en genieten!

juni 20, 2023
Vrijdag 16 juni was het weer Roefeldag in Venray voor basisschoolleerlingen. Samen met Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV) organiseerde Kiwanisclub de Rooyse Ladies een ontdekkingsreis langs ruim 100 bedrijven in Venray en omgeving. Zo’n 370 kinderen van groep acht van 13 basisscholen uit de gemeente Venray maakten kennis met allerlei beroepen en bedrijven.
 

Een dag die dankzij de enthousiaste inzet van de medewerkers van de bedrijven, vele begeleiders en de Rooyse Ladies wederom een groot succes is geworden. In de afgelopen 5 jaar is de Roefeldag uitgegroeid tot een succesvol en hooggewaardeerd project.

De naam Roefeldag komt van het Belgische woord ‘roefelen’ dat snuffelen of ontdekken betekent. Op de Roefeldag oriënteren kinderen zich op allerlei facetten in diverse bedrijfstakken. Bedrijven en (maatschappelijke) instellingen helpen kinderen de wereld van de volwassenen op een actieve manier te ontdekken. Zoals achter de kassa in de supermarkt zitten, het planten van bloemen bij een hoveniersbedrijf, een speurtocht door een kledingwinkel of een kijkje in de keuken bij de horeca. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele unieke ervaringen! Veel bedrijven, winkels, instellingen en organisaties uit Venray en omgeving nemen al jaren deel en bedenken ieder jaar nieuwe activiteiten waar de kinderen bij kunnen meehelpen. Ook voor de ondernemers en medewerkers is het leuk zichzelf te presenteren. Heel belangrijk, want kinderen zijn de toekomst! Aan het einde van een drukke dag sloten de Rooyse Ladies de vijfde Roefeldag af op het terras van de Perdstal met een welverdiend drankje, over deze wederom geslaagde Roefeldag.

Bij de Kiwanis clubs over de hele wereld staan de kinderen centraal. Door deze dag te organiseren zetten de Rooyse Ladies de kinderen uit Venray centraal. Niet door het inzamelen van geld maar door hen op weg te helpen naar een geslaagde toekomst.

Voor meer informatie over de activiteiten die de Rooyse Ladies organiseren bezoek de website: www.kiwanisderooyseladies.nl

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Kiwanis de Rooyse Ladies
  • Bron artikel: Kiwanis de Rooyse Ladies
Gepubliceerd in Nieuws