facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 05, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Voortgang project Oostverbinding

juni 23, 2023

Op 2 juni is de Henri Dunantstraat weer open gesteld voor het verkeer. Dit was drie weken eerder dan gepland. Komende weken worden er nog wat kleine werkzaamheden verricht, zoals de afronding van het laatste stukje van de dassenpassage. Met de aanplant van het groen wordt gewacht tot het komende plantseizoen (tussen november 2023 en maart 2024). Dan is naar verwachting ook fase 3 gereed en kan meteen dit gehele gedeelte van de Oostverbinding aangeplant worden met heesters en bomen. De rotonde richting de nieuwe verbindingsweg blijft voorlopig nog gesloten. Het tweede gedeelte van deze verbindingsweg is immers nog niet klaar.

Start van fase 3

Nog voor de zomervakantie starten de werkzaamheden aan fase 3. In deze fase wordt het stukje verbindingsweg vanaf de Stationsweg, inclusief een nieuwe rotonde op de Stationsweg gerealiseerd. Aannemer BLM gaat deze fase uitvoeren. De planning is om dit gedeelte eind november 2023 gereed te hebben. De Stationsweg is dan in december weer open voor het doorgaand verkeer.
Naast nog enkele werkzaamheden aan kabels en leidingen zit in deze fase een complex onderdeel. Een grote leiding van Waterschapsbedrijf Limburg wordt verlegd. Deze leiding voert onder hoge druk afvalwater af naar de afvalwaterzuivering op Smakterheide. Dit werk wordt zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd door een gespecialiseerde aannemer. Tijdens fase 3, na de zomervakantie,
wordt het verkeer omgeleid.

Fase 4 in voorbereiding
Komend half jaar
wordt de voorbereiding van fase 4 verder afgerond. Hierbij wordt zorgvuldig gekeken naar het verder optimaliseren van het ontwerp, met extra aandacht voor de keuze van materialen en de afwatering. Er is al contact geweest met de eigenaren van verschillende panden in fase 4 in verband met de perceelsgrenzen.

Verplaatsing van de St. Antoniuskapel

Om in fase 4 een rotonde op het kruispunt Stationsweg-Klaproos te kunnen maken, moet de St. Antoniuskapel worden verplaatst. Daarvoor is een vergunning aangevraagd. Deze ligt tot en met 26 juni ter inzage in het gemeentehuis. De nieuwe locatie van de kapel is buiten met planken aangeduid. De verplaatsingswerkzaamheden worden op dit moment voorbereid. Er wordt een specialistisch bedrijf geselecteerd wat de kapel zorgvuldig kan ophijsen en op zijn nieuwe plaats kan zetten. Dit gebeurt na de zomer. In het eerste kwartaal van 2024 wordt gestart met fase 4. De aankleding rondom de kapel nemen we mee in het uitvoeringsontwerp.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gemeente venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws