facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Meerdaags Wandelevenement Venray zet Venray op de wandelkaart van Nederland

juni 06, 2023

Afgelopen vrijdag ging de vierde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray van start.

Dit jaar hadden de wandelaars de keuze uit de volgende afstanden 10-15-20-30-40 en 50 km en op zondag was er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de gezinswandeltocht van 5 km.
Het Meerdaags Wandelevenement is uniek omdat wij de wandelaars de mogelijkheid geven om elke dag een andere afstand te kiezen en je bepaalt zelf of je 1, 2 of 3 dagen meeloopt. Dus zeer flexibel.
Vanaf het openen van de voorinschrijving bleek al dat het evenement populair is onder de wandelaars. Dit was ook terug te zien in de eindstand van de voorinschrijvingen, maar liefst 2.227 wandelaars hebben van deze optie gebruik gemaakt en dit is een nieuw record. Tijdens het wandelfeest kwamen hier nog 434 dag-inschrijvingen bij zodat de eindstand op 2.661 wandelaars is uitgekomen. Dit zijn bijna 800 wandelaar meer dan het vorig jaar wat nauwelijks te bevatten is en een enorme stimulans om door te gaan.
Dit jaar was onder de naam Het Meerdaags Wandelevenement Venray daagt uit de aftrap van de bedrijvenloop. Aan dit nieuwe onderdeel hebben 12 bedrijven/organisaties deelgenomen. Een prima opmaat naar meer. De winnaar van de wisselbeker zal na de zomervakantie bekend worden gemaakt.
Dit jaar viel op dat de 30 km de meest geliefde afstand was. Tijdens voorgaande edities was de afstand van 20 km favoriet. Uit reacties van de wandelaars is te horen dat men het evenement steeds meer gaat gebruiken als training voor de grotere evenementen zoals de Nijmeegse 4daagse of de Kennedymars Someren of het Rondje Someren.
Dit jaar waren alle provincies van Nederland vertegenwoordigd tijdens het wandelevenement en ook de wandelaars uit onze buurlanden Duitsland en België hebben ons gevonden. Bij de start van dit wandelevenement, in 2018, was één van onze doelen om Venray op de wandelkaart te zetten. Na deze editie durven wij te stellen dat wij hierin zijn geslaagd. Dit betekent echter niet dat wij nu achterover gaan leunen, zeker niet. Deze week ontvangen alle deelnemers via de mail een enquête met vragen over onze 4e editie. De uitkomst van deze enquête nemen wij weer mee voor ons eerste lustrum in 2024.
Door de grote opkomst kan een mooi bedrag worden geschonken aan de goede doelen Stichting ALS Nederland en Stichting Durf Te Vragen. Een gedeelte van het inschrijfgeld gaat namelijk naar deze doelen. De cheques aan onze goede doelen worden in september uitgereikt tijdens onze vrijwilligersbijeenkomst.
Een evenement van een dergelijke omvang kan natuurlijk niet worden georganiseerd zonder de steun van vrijwilligers. Ruim 70 vrijwilligers zijn de afgelopen maanden in de weer geweest om het evenement mogelijk te maken. Het bestuur wil daarom de vrijwilligers hartelijk danken voor hun geweldige inzet en hoopt dat zij er het volgend jaar ook weer bij zijn. Een woord van dank is ook op zijn plaats aan onze sponsoren en de gemeente Venray die ons met gelden, subsidie, materialen of diensten ondersteunen. Laten wij ook de diverse bands en muziekgezelschappen niet vergeten die ons wandelfeest muzikaal hebben omlijst, super bedankt hiervoor. En last but not least de weergoden want wat hadden wij prachtig wandelweer!

De vijfde editie, ons 1ste lustrum, van het Meerdaags Wandelevenement Venray gaat plaatsvinden op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni 2024.
Zie hieronder voor foto's.

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Meerdaags Wandelevenement Venray
  • Bron artikel: Meerdaags Wandelevenement Venray
  • Datum: dinsdag 06 juni 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!