facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Watersafari IVN Geysteren Venray

juni 06, 2023

Tijdens de watersafari, voorheen Slootjesdag, voor het hele gezin wil I.V.N. Geysteren-Venray het ‘waterbewustzijn’ van kinderen en hun (groot)ouders vergroten.

Water, poelen, beken en slootjes zijn van belang voor de waterhuishouding en de biodiversiteit. We vangen met een netje waterdiertjes in de Poel achter de Rosmolen. We maken bootjes bij de ‘omgevallen boom’, die we in de beek laten varen om te zien welke kant de stroming van de beek uitgaat. We ontmoeten kabouter Fluitenkruid, wanneer we van de ‘omgevallen boom’ naar de ‘Poel’ wandelen. Kabouter Fluitenkruid woont in een holle boom en kan zich wanneer hij mensen ontmoet even groot maken als mensen. Ook hij houdt de natuur n ook van muziek en zingen, vooral van liedjes over de natuur. Zo mooi, dat de dieren in het bos dan met hem meezingen. Hij maakt allerlei vreemde en leuke muziekinstrumenten van allemaal dingen uit de natuur, die je nog nooit gezien, laat stand gehoord hebt. Dus doe mee met het grote kabouterorkest. Kom zingen, spelen, ruiken, kijken, voelen, horen, kom beleven.

Datum: zaterdag 17 juni 2023 van 13.00 uur tot 17.00 uur bij de ‘omgevallen boom’ in Geysteren. Bij de oude voetbalkantine linksaf, doorlopen tot aan de beek en de Poel achter de Rosmolen. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk wel welkom en er is koffie, limonade en cake.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: IVN Geysteren Venray
  • Bron artikel: IVN Geysteren Venray
  • Datum: dinsdag 06 juni 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!