facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Ontwikkeling woonconcept "Villa Romana"

juni 05, 2023
In Venray is recent het laatste klooster in de gemeente verkocht, daarmee zijn ook de zusters van liefde weg uit Venray. Lang geleden hebben zij zich in Venray gevestigd en de basis gelegd voor psychiatrische zorg en het onderwijs. Dit historische pand aan de Merseloseweg, hebben de zusters het vlak na de oorlog laten bouwen.
 
Villa Romana is een stichting die burenhulp, samen wonen en naar elkaar omkijken, actief promoot. In de zoektocht naar een ontwikkelaar die dit woonconcept verder kon brengen, werd Steenvlinder gevonden.

Deze projectontwikkelaar biedt in Venray twee projecten waar kopers de mogelijkheid krijgen zelf hun eigen woning kunnen (af)bouwen. Dit betekent: zelf de indeling van de woning bepalen en besparen op kosten door het werk helemaal of gedeeltelijk zelf uit te voeren. Ideaal voor zowel de starter op de woningmarkt, als voor ouderen die graag willen doorstromen naar een unieke kleinere woning.

Villa Romana heeft bewust de samenwerking met Steenvlinder gezocht omdat de werkwijze van Steenvlinder inspeelt op de doelstelling van Villa Romana. Door net als de andere kopers, te bouwen aan je eigen woning, ontstaat er al een spontane samenwerking door de tips en kosten die je met elkaar kunt delen.

In het voormalige Oda klooster in Venray komen 13 zelfbouwwoningen. Deze komen deze zomer in de verkoop.

Ook de voormalige Vredeskerk aan het kennedyplein wordt ontwikkeld volgens hetzelfde principe en in samenwerking met Villa Romana. Hier komen 27 zelfbouwwoningen van diverse afmetingen. Ook deze appartementen komen deze zomer in de verkoop voor meer informatie  www.zelfbouwvenray.nl

De toewijzing van alle woningen wordt door Villa Romana verzorgd. Schrijf je daarom in als lid van Villa Romana via https://www.villa-romana.nl/

vredeskerk

 

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Villa Romana
Gepubliceerd in Nieuws