facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Energiecoaches voortaan voor iedereen

juni 05, 2023
Sinds begin dit jaar zijn in de gemeente Venray tien vrijwillige energiebespaarcoaches aan de slag. Ze hebben een behoorlijk aantal huishoudens met energiearmoede bezocht en daar bespaaradviezen gegeven. Vanaf nu zijn ze beschikbaar voor alle inwoners die graag willen besparen op hun energierekening.
 
De energiebespaarcoaches gaan met een koffertje aan handige hulpmiddelen aan de slag en beginnen een huisbezoek met het bekijken van het energieverbruik. Daarna maken ze een rondje door de woning om te kijken wat er beter kan. Zoals verlichting, warmwatergebruik, verwarming, tocht en energieverbruik van apparaten. Met kleine veranderingen valt vaak al veel te bereiken. Eén graad lager stoken levert bijvoorbeeld 7% gasbesparing op. De bespaarcoaches bespreken alle
mogelijkheden, zodat bewoners aan het eind van het bezoek een goed beeld hebben van wat ze zelf kunnen doen om energie te besparen.
 
Geen woning-gebonden adviezen
De komende maanden geven de coaches uitsluitend nog bespaaradviezen voor in huis. Zij geven dus geen adviezen over isolatiemaatregelen van spouw, dak of vloer. En ook niet over verwarmingsinstallaties, warmtepompen en zonnepanelen. Ofwel de woning-gebonden maatregelen. Daarvoor gaan ze eerst opleidingen volgen.
 
Interesse in een bespaaradvies?
Inwoners van Venray die graag advies krijgen van een energiecoach, kunnen een huisbezoek aanvragen via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van naam, adresgegevens en telefoonnummer, of bellen met de helpdesk, tel. 088-0046388.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gemeente Venray
  • Datum: maandag 05 juni 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!