facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Nieuw logistiek centrum BayWa r.e. Solar Trade & Seacon Logistics in Wanssum

mei 12, 2023

De overeenkomst voor het realiseren van het omvangrijke logistieke project, tussen BayWa r.e. Solar Trade en Seacon Logistics, werd bezegeld tijdens de toonaangevende internationale vakbeurs ‘Transport Logistic’ in München. De partners ontwikkelen een volledig klimaatneutraal, logistiek knooppunt in de containerhaven van Wanssum voor de distributie van fotovoltaïsche producten van BayWa r.e. Solar Trade.

Het uiteindelijk te realiseren project krijgt een opslagcapaciteit van ruim 50.000 m2 en wordt daarmee de grootste hub -van de in totaal 66 warehouse locaties- in de BayWa r.e. toeleveringsketen van Solar Trade. Het doel is om het serviceniveau voor hun klanten en de efficiëntie in alle aspecten in de supply chain te verhogen en continu te blijven ontwikkelen en verbeteren, dit inclusief de afhandeling van zeevracht, warehousing, transport naast douane- en importdiensten. De oplevering van het baanbrekende project staat gepland voor begin 2024.

Solar Trade, BayWa r.e’s handelstak in zonne-energie producten, is een gevestigde marktleider in de sector van hernieuwbare energie. Met een netwerk van meer dan 20 vestigingen wereldwijd, meer dan 1.400 medewerkers en meer dan 30 jaar ervaring verkoopt de groothandel haar fotovoltaïsche componenten mondiaal. Solar Trade ondersteunt en levert installateurs en samenwerkingspartners innovatieve fotovoltaïsche producten in de hele B2B-sector.

De logistieke hub is gecertificeerd als "Excellent" door BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) en het definitieve concept omvat een PV-systeem op de daken van de hub met een opwekking van 7.300 kilowatt. Dit systeem zal genoeg elektriciteit leveren voor de gehele logistieke hub inclusief de elektrisch aangedreven binnenvaartschepen, terminaltrucks en het wagenpark. In lijn met het duurzaamheidsbeleid van zowel Seacon als BayWa r.e. wordt het logistieke knooppunt dan ook geheel klimaatneutraal.

 Frank Jessel, Global Director Solar Trade bij BayWa r.e., zegt: “Dankzij de hub in de containerhaven van Wanssum kunnen we onze klanten in de toekomst nog beter van dienst zijn en zal dit leiden tot een toenemende productbeschikbaarheid en snellere levertijden. Last but not least, het project is ontworpen om volledig duurzaam te zijn, dus samen met onze partner Seacon geven we een voorbeeld in de strijd tegen klimaatverandering. "

Dominik Dohr, Global Head Supply Chain Solar Trade bij BayWa r.e. vult aan: “Om de productbeschikbaarheid en leveringszekerheid voor onze klanten zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken, speelt het nieuwe logistieke knooppunt in Wanssum een essentiële rol in onze supply chain. De directe binnenvaartverbinding met de containerhaven van Rotterdam maakt Wanssum onze toegangspoort voor het importeren van PV-modules voor de Europese markt. Service, efficiëntie en duurzaamheid zijn hier op elkaar afgestemd."

Sylvester van de Logt, CEO van Seacon Logistics, vult aan: “De samenwerking met BayWa r.e. Solar Trade past perfect in onze visie om significante toegevoegde waarde te creëren in de toeleveringsketens van onze klanten en onze dienstverlening continu te verbeteren. Concreet betekent dit maatwerk van end-to-end supply chain oplossingen op basis van een duurzaam fundament en een duurzame huisvesting, dat door BREEAM de kwalificatie "Excellent" is toegekend. Samen met BayWa r.e. Solar Trade zal Seacon in de toekomst de verantwoordelijke taak op zich nemen om de opgewekte elektriciteit optimaal toe te passen.”

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Seacon Logistics
  • Bron artikel: Seacon Logistics
  • Datum: vrijdag 12 mei 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!