facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Verslag Raadsvergadering Gemeente Venray

mei 10, 2023

Op dinsdag 9 mei vond er weer een raadsvergadering plaats op het gemeentehuis van Venray. Hier een verslag van uw lokale politiek verslaggever Rob Louwinger-Leys die gisteren voor het eerst voor de Lokale Omroep Venray de vergadering volgde.

Hij was op die dag voor en na afloop van de raadsvergadering dan ook te horen op de radio. Hieronder kunt zijn bevindingen lezen.

De vergadering begon feestelijk omdat alle 27 raadsleden een gebakje kregen van de lokale VVD die 50 jaar bestaat dit jaar. Daarna werden er in een pittig tempo 18 agendapunten besproken. Voor de Burgers van Wanssum was er na 18 jaar strijden goed nieuws zij mogen in de oude kerk van het dorp een MFC gaan vestigen. De komende tijd zullen de afspraken verder worden uitgewerkt en als de subsidie binnen is kan er ook daadwerkelijk worden begonnen met de bouw. Verder werd het armoedebeleid bijgesteld zodat er hopelijk meer burgers met een kleine beurs kunnen gaan sporten of een avond naar de schouwbrug kunnen af reizen.

Meer blauw op straat

Veiligheid is ook altijd een onderwerp wat alle burgers raakt ook hier in Venray.  Er werd dan ook een unanieme motie aangenomen waarin het College en de burgemeester werden opgeroepen om zich hard te maken voor meer blauw op straat. Daarbij is het ook van belang dat de burgers ook daadwerkelijk meer agenten op straat en in de wijk gaan tegen komen!

Verbouwing Bibliotheek

Ook de Bibliotheek van Venray stond nog op de agenda. Binnenkort start de verbouwing hiervan op de locatie van het voormalige Albert Heijn-pand aan het Henseniusplein. Er waren vanuit de raad echter wat zorgen of de bibliotheek wel voldoende financiele middelen heeft om voldoende nieuwe boeken te kunnen aanschaffen. Ook was er aandacht voor de laaggeletterdheid. Dit geldt voor ongeveer twaalf procent van de plaatselijke bevolking van de gemeente Venray.

Bestemmingsplan Haag Merselo

De vergadering vond in een goede sfeer plaats met genoeg ruimte voor alle partijen om hun standpunten naar voren te brengen. Op het einde werd er ook nog even politiek bedreven toen het bestemmingsplan “Haag 46 Merselo” op de agenda stond. Het CDA vond het College wat gemakkelijk en mager reageren op het plan en haalde een brief aan van bezorgde bewoners voor het voetlicht. De overige partijen gaven aan het plan inhoudelijk te beoordelen en daarbij werd de benoemde brief nu niet in mee genomen. Merselo krijgt er dus nu een plek bij waar toeristen vakantie kunnen gaan vieren of een dagje kunnen ontspannen in de natuur.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!