facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Inther Group: 25-jarig succesverhaal in Venray

mei 09, 2023
Jongensdromen en bedrijfjes die op een zolderkamertje starten en uitgroeien tot wereldwijde spelers met tientallen miljoenen euro’s omzet, vestigingen op meerdere continenten en honderden medewerkers.
Het blijven mooie verhalen. Dat is ook het verhaal van Inther Group in Venray, dat dit jaar zijn 25-jarig bestaan viert. Veel mensen kennen het bedrijf (alleen) van zijn opvallende locatie langs de A73 of van de regelmatige bedrijfsfeestjes. Maar intussen is deze international onmisbaar geworden in de uitlevering van online bestellingen bij bijvoorbeeld HEMA, Coolblue, Estée Lauder en Blokker.

Logeerkamer en poker
Het is 1998 en twee lokale ondernemers hebben net hun baan opgezegd om samen een eigen bedrijf te starten. Het zijn Martijn Herder (52) en Paul Hermsen (54), en beiden zijn helemaal overtuigd van hun ideeën voor betere, geïntegreerde software-oplossingen voor bedrijven die magazijnen hebben met fijnmazige distributie. 25 jaar later blijkt die overtuiging helemaal terecht.

Maar net als bij iedere startup is het in het begin sappelen. Martijn: “Vergeet niet dat online bestellen en e-commerce destijds nauwelijks nog bestonden. We waren nog twintigers en Inther (een samentrekking van INTegrator en de eerste drie letters van de achternamen van de twee oprichters) had natuurlijk nog geen staat van dienst om op te bouwen.” Overigens begon Inther niet vanuit een zolderkamertje, maar wel in de logeerkamer bij Paul. “Gelukkig kregen we wat hulp van buitenaf en met wat poker en bluf kom je een heel eind”, vult hij lachend aan. Langzaam maar zeker komt er schot in en de eerste projecten komen binnen. Net als de eerste medewerker (Mike Strijbos), nog geen jaar later.

Verhuizen en uitbreiden
De jongensdroom krijgt gestalte en de logeerkamer wordt al snel te klein. Meerdere verhuizingen later bevindt Inther zich vanaf 2012 aan het huidige pand langs de autosnelweg. En daar blijft het niet bij. Inther opent kantoren in Moldavië, China, Duitsland, België en de USA. Er worden projecten uitgevoerd van Amerika tot en met Australië. Dat is intussen allang niet meer alleen het leveren van automatiseringssoftware. Paul: “We hebben ons ontwikkeld tot een hybride systeemintegrator. Het komt erop neer dat Inther complete en complexe, geautomatiseerde systemen ontwerpt, levert en onderhoudt voor het verzamelen, verpakken, opslaan en sorteren van goederen in magazijnen. Van analyse, ontwerp, realisatie en oplevering tot 24/7 service en support wereldwijd”.
 
 Het zijn de mensen die het moeten doen Bij Inther werken tegenwoordig ruim 300 medewerkers, die dus over de hele wereld zitten. “Vooral de laatste jaren groeien we hard. Corona heeft het hele proces van online bestellen wereldwijd een serieuze boost gegeven en daar profiteren onze klanten en dus ook Inther van”, zegt Martijn. De lijst met gerenommeerde klanten is dan ook behoorlijk gegroeid. Net als de continue lijst met openstaande vacatures overigens. “Al veel inwoners uit de regio Venray (en daarbuiten) hebben hun weg gevonden naar Inther om hier te komen werken. Wat dat betreft zijn we een aantrekkelijk werkgever voor iedereen met technische kennis/affiniteit en internationale ambities in een informele sfeer. Dat laatste onderscheidt ons nog steeds van onze concurrenten we blijven persoonlijk benaderbaar. Ook nu nog staat de deur van ons directiekantoor altijd open voor een luisterend oor en vieren we onze successen aan onze eigen bar”, besluit Paul trots. Dat die werksfeer er goed is, blijkt ook uit het feit, dat medewerker van het prille begin Mike er nog steeds bij is!
 
 
 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Inther Group
  • Bron artikel: Inther Group
  • Datum: dinsdag 09 mei 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!