facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Venray Oldtimercity

mei 09, 2023
Stichting Venray Oldtimer Toertocht – V.O.C. is in 1994 voor de eerste keer bij hotel Asteria van start gegaan en sinds 1997 is het evenement op de pleinen in het centrum van Venray. Dit jaar dus al voor de 29ste keer!
 
Geheel volgens traditie organiseren het bestuur van VOC en Hotel Asteria de welbekende Knapzakkentoer op zaterdag 29 juli 2023. Een mooie rit door het Limburgse/Brabantse/Gelderlandse land. Rit heeft lengte van ongeveer 130 kilometer. Hotel Asteria in Venray heeft wederom een mooi arrangement samengesteld. Zie hiervoor: asteria.nl. Als afsluiting van de dag is er een groot diner in buffetvorm.

Op zondag 30 juli is er in het mooie centrum van Venray een groots oldtimertreffen op het Schouwburgplein en omliggende pleinen. Om 11.00 zal het startsein worden gegeven voor de oldtimerrit. Hierbij heeft men de optie tussen een rit van 50 of 80 km. Wederom in de mooie omgeving van Limburg / Brabant. Om 16.00 uur zal een deskundige jury een 3-tal prijzen uitreiken voor de mooiste/aparte/zeldzame auto’s. Tevens zal geheel volgens onze traditie de mooiste Engelse auto ook in de prijzen vallen. Welkom als deelnemende auto’s aan onze evenementen zijn auto’s met een bouwjaar van 1985 of ouder.
De laatste jaren is er een constante deelname van ruim 300 klassiekers op de zondag, niet alleen uit Nederland maar ook deelnemers uit België en Duitsland. Een enkele oldtimer zelfs uit de begin jaren van de vorige eeuw.
Het bestuur, samen met de hulp van vrijwilligers, streeft er naar om ieder jaar opnieuw het een geweldig evenement te laten worden voor deelnemers en toeschouwers.
Een ander streven is om dit evenement toegankelijk te houden voor een grote groep oldtimer liefhebbers. Door de trouwe sponsors die het evenement al jaren steunen kunnen de kosten voor de deelnemers zo laag mogelijk gehouden worden.

Het muzikale gedeelte wordt ook dit jaar weer verzorgd door de bekende band “De Peelzwervers” en een Dixieland band. De stoommachine en het orgel van de familie Linders uit Venray zijn niet te missen vaste deelnemers.
Een reporter zal over de pleinen zwerven en interviews doen om meer te horen over de eigenaar en zijn automobiel en om reacties van het publiek te horen.
 
Dit evenement valt samen met een van de koopzondagen . Behalve de mooie automobielen zijn ook de winkels in Venray een extra uitnodiging voor een bezoek aan dit evenement.
Als goede doel voor 2023 is er door het bestuur gekozen om “Kermis Stichting Linders Stoom” financieel te ondersteunen. Een gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorgelden zal op een later tijdstip aan hun overhandigd worden.
Via de website kunt u uitgebreidere informatie vinden : www.venrayoldtimercity.nl
Tevens bestaat nu voor het eerst de mogelijkheid om vooraf via de website alvast in te schrijven voor dit evenement. Het bestuur hoopt weer veel deelnemers en toeschouwers te mogen begroeten in het centrum van Venray.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Venray OldtimerCity
  • Bron artikel: Venray OldtimerCity
  • Datum: dinsdag 09 mei 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!