facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Literatuurtje in de Bibliotheek; Lale Gül

mei 08, 2023
Op maandagavond 26 juni is Lale Gül te gast bij de Bibliotheek in Venray. Ze wordt deze avond geïnterviewd door Stan Verhaag. In 2021 publiceerde Lale Gül haar eerste boek 'Ik ga leven' waarin ze vertelt over haar streng gelovige opvoeding en alles wat hierbij komt kijken.
 
In 2023 komt haar nieuwe boek 'Ik ben vrij' uit. Twee jaar later vraagt ze zich af wat vrijheid eigenlijk is. En in hoeverre kun je vrij denken als je tot aan de volwassen leeftijd in een onvrij systeem hebt leren denken?
Een systeem waarin een hiërarchie bestaat tussen gelovigen en ongelovigen, wij en zij, hetero en homo, man en vrouw, zoon en dochter, bondgenoot en afvallige. Lale Gül vraagt zich af of we wel zo vrij zijn en stelt dat zij, maar ook velen met haar, een slachtoffer van de vrijheid van godsdienst is. Ze roept op om bepaalde vrijheden te herzien, opdat de vrijheid van anderen juist gewaarborgd kan worden.
 
Dit evenement begint om 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. Meld je aan via biblionu.nl/activiteiten of via de betaalpaal in de Bibliotheek. Je bent van harte welkom, ook wanneer je geen lid bent van BiblioNu.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: BiblioNu
  • Bron artikel: BiblioNu
Gepubliceerd in Nieuws