facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Trein stilgezet bij Holthees om verdachte situatie

februari 02, 2022

Tussen Boxmeer en Venray (Maaslijn) reden er woensdag geen treinen door inzet van de politie. Dit duurde tot ongeveer 19:45 uur. Er was een verdachte situatie, waarbij werd opgeschaald naar GRIP 1.

Naast dat er veel politie aanwezig was, was ook de brandweer en ambulance aanwezig en was er inzet va een politiehelikopter. Rond 18.00 uur viel een arrestatieteam (AT) van de politie de trein binnen. Hierbij werd een verdachte aangehouden.

De politie zou vanaf het perron in Nijmegen een melding hebben gekregen dat iemand de trein instapte met mogelijk een explosief op zak. Dat werd zo serieus genomen, dat de trein rond 16.30 uur iets voor de spoorwegovergang in Holthees werd stopgezet, aldus Omroep Brabant.

Rond 17.30 uur werd de trein richting de spoorwegovergang gedirigeerd en niet veel later vielen gewapende agenten met kogelwerende vesten en honden de trein binnen. Passagiers moesten hun handen in de lucht houden terwijl de trein werd doorzocht en de verdachte werd opgepakt. Er werd geen explosief gevonden.

Rond 19.00 uur werden de eerste van de ongeveer 100 passagiers gefouilleerd en mochten zij de trein verlaten. De meeste reizigers werden opgepikt en nog ongeveer 30 man stapte rond 19.45 uur weer in om de reis naar Roermond te vervolgen.

Arriva zette bussen in. De trein was onderweg naar Roermond

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Diversen
  • Datum: woensdag 02 februari 2022
  • Tijd: 17.15