facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

PROGRAMMA JERA ON AIR 2023 COMPLEET

april 21, 2023

Het kwik stijgt, het is iedere dag iets langer licht en de lentegeur krijgt langzaam maar zeker de overhand. Dat kan maar één ding betekenen: het festivalseizoen is officieel begonnen. Een seizoen dat heel wat in petto heeft. Zeker voor liefhebbers van het betere alternatieve werk. Die mogen zich op gaan maken voor een editie van Jera On Air die niets minder dan onvergetelijk belooft te gaan worden. Met onder meer Parkway DriveRancidFlogging Molly, Papa Roach en Billy Talent is er voor ieder wat wils tijdens de 29e editie van het grootste alternatieve festival van Nederland. De line-up van het festival in Ysselsteyn, dat dit jaar op 22, 23 en 24 juni plaatsvindt, is met de toevoeging van John CoffeyTwo and a Half GirlSlope Fleddy Melculy, Vamachara, Slope, Exploding Head Syndrome, Nøfx, Sing Along Riot, Amazing Snake  en Guts & Glory-winnaars Girlsgirlsgirls, compleet. Kaarten zijn te koop via www.jeraonair.nl. Ruim 75% van de entreetickets is inmiddels verkocht. 

Dat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet altijd gaan kan weet John Coffey, de energieke Nederlandse punkband rondom voorman David Achter de Molen, als geen ander. Na een hiaat van zes jaar werd er afgelopen november in het geheim gewerkt aan een terugkeer én een nieuw album. Daarmee won de wens om zalen en festivaltenten op z’n kop te zetten het definitief van de behoefte aan een langdurige pauze. En dat is maar goed ook. Want eigenlijk konden de energieke shows waarmee John Coffey zich tussen 2002 en 2016 beroemd en berucht maakte, helemaal niet gemist worden. Tijdens Jera On Air zullen ze dat eens te meer bewijzen. Two and a half Girl is één van de talentvolste Nederlandse bands die in het gat sprong dat John Coffey achterliet in 2016. Met de krachtige stem van frontvrouw Juliët als katalysator, weet de vijfkoppige band met een mix van punk, emo en rock een groot publiek aan zich te binden. De liveshow van Two and a half Girl staat steevast bol van de meezingers, moshpits en zelfs een wall of death mag niet ontbreken.

Tijdens de show van Vamachara op Jera On Air hoeft er geen rekening te worden gehouden met melancholische rock. Het is namelijk louter brute hardcore wat de klok staat bij dit gezelschap uit Californië. Dat geldt ook voor hun Duitse vakbroeders van Slope. Deze graag geziene festivalact bracht met ‘Street Heat’ hun eerste ‘echte’ album uit tijdens de coronaperiode, maar het meesterwerkje ging allerminst onopgemerkt voorbij. Eerder maakten ze al furore op Wacken Open Air en ESNS. 

Er zijn weinig bands die sneller naam voor zichzelf maakten dan Fleddy Melculy. Wat begon als een grap, nam al snel serieuzere vormen aan. Debuutsingle ‘T-shirt van Metallica’ ging viraal en de rest is inmiddels geschiedenis. Met titels als ‘Foto van uw hoofd’, ‘Het gat dat niet groot genoeg was’ en ‘Midlife cri666’, bleef de niet al te serieuze ondertoon – precies datgene waardoor ze in de eerste plaats op zoveel bijval mochten rekenen – altijd behouden. Stuk voor stuk nummers die eind juni uit volle borst meegezongen gaan worden tijdens Jera On Air.

In maart won Girlsgirlsgirls in een bomvol Dynamo in Eindhoven bandwedstrijd Guts & Glory. Daarmee veroverden de heren één van de laatste vrije plekjes bij de aankomende editie van Jera On Air. Met hun heerlijke poppunk toerden ze in 2021 al door Nederland als onderdeel van de popronde.

Het volledige programma van Jera On Air 2023 is te vinden op www.jeraonair.nl. Via de website zijn kaarten voor het driedaagse festival – dat in navolging van verleden jaar voor de tweede maal op de nieuwe festivalweide wordt gehouden – te koop. Op de website vind je naast de volledige line-up ook informatie over alle aanwezige faciliteiten.    

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Jera On Air
  • Bron artikel: Jera on Air
  • Datum: vrijdag 21 april 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!