facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Waarderingspenning voor Jolanda van Sinten-Lommen

april 21, 2023

Op vrijdag 21 april 2023 heeft Jolanda van Sinten-Lommen (57) uit Venray de Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De penning werd haar uitgereikt door wethouder Martin Leenders.

In 1924 is in gemeente Venray de gezinsverpleging opgestart voor cliënten van St. Anna en St. Servatius. Na de Tweede Wereldoorlog zijn er in de Venrayse gemeenschap opnieuw cliënten in gezinnen geplaatst. De familie Van Sinten heeft voor het eerst in 1948 een cliënt in hun gezin opgenomen.

Inmiddels is mevrouw van Sinten-Lommen sinds 1988 de derde generatie die aan een cliënt van het Vincent van Gogh-instituut 24-uurs gezinsverpleging biedt in haar gezin. Haar huidige cliënt is sinds 26 januari 1991, dus nu al 32 jaar, in haar gezin.

Door deze vorm van gezinsverpleging worden mensen met een ernstige psychiatrische ziekte of beperking in staat gesteld deel te nemen aan het maatschappelijke gebeuren en deel uit te maken van een gezinssysteem.

Mevrouw van Sinten is, samen met haar gezin, tot heden de laatsten die deze unieke zorg biedt in hun thuissituatie in de gemeente Venray. En hiermee komt dan ook een einde aan deze vorm van gezinsverpleging in Venray na bijna 100 jaar.

Het college van burgemeester en wethouders wil mevrouw van Sinten-Lommen bedanken voor haar tomeloze inzet voor deze vorm van gezinsverpleging en heeft daarom de Waarderingpenning van de gemeente Venray toegekend.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Datum: vrijdag 21 april 2023
  • Tijd: 11.00 uur

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!