facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Voor de zevende keer Levende standbeelden in Venray tijdens koopzondag 30 april

april 18, 2023

Traditiegetrouw komen op de laatste zondag van April weer levende standbeelden naar Venray.

Living statues is de officiële term, maar levende standbeelden is de Nederlandse vertaling. Op 30 April komt er een breed palet van Nederlandse, Bulgaarse en Belgische standbeelden naar Venray. Het wordt dus echt een Europese mix van beelden.

En er komen winnaars en kopstukken uit de living statue-wereld. Neem de familie Vrij uit Ulft, die al menig prijs heeft weggesleept in diverse wedstrijden. Zij waren afgelopen zondag nog tweede bij de Noordoost Nederlandse kampioenschappen in Borne (Overijssel).

Vader en dochter komen op 30 April naar Venray, ieder met een eigen act. Zij zijn ieder jaar van de partij, met moeder als steun en toeverlaat om alles op rolletjes te laten lopen. Deze familie was al vaker in Venray en komt altijd op uitnodiging van Aspasia-entertainment (leverancier van alle beelden ), dit is de enige Nederlandse vereniging voor levende standbeelden in Nederland.

Uit de buurt komt “Victor Empire” en is gebaseerd op de legende van Dracula en het zal spannend worden of hij het daglicht kan verdragen in Venray. “Hoor wat ik denk” is de tweede act die uit de buurt komt en deze is afgeleid van het bekende beeld de denker van Rodin. Want heeft hij zich ooit afgevraagd wat een beeld denkt als er dagelijks mensen passeren? Dit beeld laat zijn gedachten de vrije loop en deelt deze met u als publiek. Hoe? Kom dat maar eens bekijken in het gezellige winkelcentrum van Venray.

Speciaal aandacht ook voor de Bulgaarse inbreng, twee beelden laten de klassieke manier van deze kunstvorm zien. Met toch de nodige interactie, maar vooral tonen zij de kunst van het stilstaan in zijn puurste vorm.

Vorig jaar tijdens het WK living statues, won de act “Achilles” de hoofdprijs bij de amateurs, ook deze Nederlandse act komt naar Venray. Deze strijdhaftige historische figuur is een echte eyecatcher en meer dan de moeite waard om te komen bekijken. Evenals de drie Belgische deelnemers, en nog meer mooi uitgedoste statues. Het is eigenlijk lastig om te beschrijven welke unieke beelden er komen, U kunt dan ook gewoon beter zelf komen kijken.

En, u kunt nog wat winnen ook, want er zullen flyers uitgedeeld worden tijdens deze koopzondag met daarop alle beelden netjes aangegeven. Als u alle beelden dan gezien heeft, die overigens in tijdsblokken van 4 x 40 minuten zullen staan, dan kiest u het mooiste of grappigste of indrukwekkendste beeld uit, noteert dit op de flyer en deze deponeert u in de daarvoor bestemde stembus. Waar het meest op gestemd is, dat beeld krijgt de publieksprijs. En onder diegenen die dit beeld op zijn flyer had ingevuld trekken we twee prijswinnaars die elk een Venraybon van vijftig euro krijgen die overal in Venray te besteden is.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Venray Centraal

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!