facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Tentoonstelling Lijkwade van Turijn in Grote Kerk

april 18, 2023

De lijkwade van Turijn is een eeuwenoud linnen kleed met een vage beeltenis van een man. Geleerden reconstrueerden met die sporen een hele lijdensweg.

Is dit de lijkwade van Jezus? Volgens vele christenen is dit de lijkwade waarin Jezus werd gewikkeld en begraven nadat hij aan het kruis gestorven was. Over de echtheid wordt al eeuwen getwist. De expositie bevat een levensgrote kopie van de lijkwade, een uitgebreid overzicht van archeologische vondsten, artefacten en toelichtingen op de diverse wetenschappelijke onderzoeken. Toch gaat de expositie niet in discussie over de echtheid van de lijkwade maar wil mensen aan het denken zetten over het lijden en de persoon van Jezus.

De tentoonstelling is samengesteld door een team van gerenommeerde wetenschappers. De Stichting Othonia, die de belangstelling voor en het wetenschappelijk onderzoek naar de lijkwade promoot, zorgde voor de vervaardiging van de exacte replica’s. De expositie geniet internationale bekendheid en is momenteel ook te zien in Jeruzalem, Rome, Sacramento (VS) en Lissabon.

De tentoonstelling is tot en met 29 april dagelijks te bezoeken in de Grote Kerk van 14 tot 16 uur. Op zaterdag 29 april is een rondleiding voorzien voor mn jeugd en jongeren en hun ouders, op zondag 30 april om 10.45 uur voor allen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: RK Kerk Venray
Gepubliceerd in Nieuws