facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Digitale tafel voor Limburgers in zorginstellingen groot succes.

april 11, 2023

Project verdubbeld vanwege groeiende vraag.

Vanwege grote belangstelling verlengt het Limburgs Museum de inzet van zijn Onvergetelijk Limburgs Museumtafel. Dat is een draagbare digitale tafel waarmee je museumobjecten van alle kanten kunt bekijken en ervaren. In 2022 zijn er liefst 78 rondleidingen op locatie mee verzorgd, verspreid over heel Limburg. De 531 deelnemers waren Limburgers met geheugenproblematiek. In 2023 gaat het Limburgs Museum de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel ook in ziekenhuizen inzetten. Ziekenhuizen in heel Limburg kunnen zich vanaf nu voor de eerste rondleiding kosteloos aanmelden.

Waardevolle gesprekken
De museumtafels zijn bedoeld voor mensen met geheugenproblematiek. Een speciaal opgeleide rondleider van het museum zorgt er met ondersteunde vragen en zintuigelijke prikkels voor dat verhalen en herinneringen naar boven komen. Er ontstaan waardevolle gesprekken. Bovendien is het een uitkomst voor mensen die niet meer in staat zijn naar het museumgebouw toe te komen.
 
Heel Limburg
In 2022 zijn de Onvergetelijk Limburgs Museumtafels 26 keer in Noord-Limburg ingezet, 30 keer in Midden-Limburg en 22 keer in Zuid-Limburg. Van zorgcentrum Appelgaard in Vaals en Sevagram Fonterhof in Berg en Terblijt tot zorgcentrum Hieronymus in Weert en het Trynushuis in Venray. Zo werden, samen met 126 begeleiders, 531 mensen op 50 zorglocaties in staat gesteld op afstand de collectie van het Limburgs Museum te beleven. Doelstelling is om in 2023 de rondleidingen op locatie te verdubbelen en om een vast onderdeel te worden van de activiteitenprogramma’s van betrokken zorginstellingen en ziekenhuizen.
 
Uitbreiding naar ziekenhuizen
In januari 2023 is het Limburgs museum een proef gestart in ziekenhuis VieCuri. Eens per week komt een speciaal opgeleide vrijwilliger van het museum langs.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Limburgs Museum
  • Bron artikel: Limburgs Museum
  • Datum: dinsdag 11 april 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!