facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Nieuw spreekuur NVVE in De Kemphaan in Venray

april 10, 2023

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) begint op 19 april in  Stichting Centrum voor Ouderen 'De Kemphaan' aan het Kennedyplein 1 een nieuw spreekuur waar leden met vragen over het opstellen van wilsverklaringen worden geholpen. Het spreekuur bestaat uit een persoonlijk gesprek van een halfuur met een betrokken NVVE-consulent die antwoord geeft op persoonlijke vragen. Het spreekuur is op afspraak en wordt maandelijks op woensdag gehouden. Aanmelden kan nu al, ook voor de komende maanden.   

Bij het spreekuur kunnen leden van de NVVE gratis terecht met vragen over wilsverklaringen. Het lidmaatschap kost 24,50 euro per jaar. In een wilsverklaring leggen mensen hun wensen over hun levenseinde vast. Er kan bijvoorbeeld in worden opgenomen of je bij ondraaglijk lijden voor euthanasie aanmerking wil komen of welke medische behandelingen je in bepaalde situaties absoluut niet meer wil. Ook kan worden opgeschreven wie er namens de opsteller wensen kenbaar mag maken als deze dat zelf niet meer kan.

De meeste vragen tijdens het spreekuur gaan over de waarde en de houdbaarheid van de wilsverklaring waarmee iemand een verzoek om euthanasie indient. Leden die gezond zijn en gemakkelijk kunnen reizen, kunnen via het besloten deel van de website (Mijn NVVE) heel eenvoudig online een afspraak maken of telefonisch via de Ledenadministratie op nummer: 020-6200690. Wie niet mobiel is of wegens gezondheidsklachten wat meer tijd nodig heeft, kan bij de NVVE een huisbezoek aanvragen.  

Aanvullende informatie

  • Bron foto: NVVE
  • Bron artikel: NVVE
  • Datum: maandag 10 april 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!