facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Paul Franssen Neemt afscheid van Schouwburg Venray

april 10, 2023

Op 1 september 2023 stelt Paul Franssen zijn uitdagende functie als directeur-bestuurder beschikbaar voor zijn opvolger. Paul heeft op die dag exact 10 jaar aan het roer gestaan van een organisatie die zich transformeerde van een theater waar veel artiesten, zowel landelijk bekende als minder bekende, op de planken staan, naar een schouwburg waarin Iedereen welkom is, ALTIJD.

Amateur-acteurs uit onze achtertuinen, aanstormende talenten. Je kunt het zo gek niet bedenken. ‘’We staan open voor alle vragen en benaderen deze vooral vanuit ‘ja het kan, samen met iemand kijken we naar hoe het kan’, aldus Paul’’. Proactief, deels ingegeven door een korting van de gemeentelijke subsidie, gaat Paul samen met zijn dierbare collega’s op zoek naar alternatieven. De horeca werd in eigen beheer genomen en het theater verbouwde drastisch tot een multifunctioneel centrum met twee zalen en vijf aparte ontmoetingsruimtes. Om de schouwburg voor alle verenigingen toegankelijk te maken verlaagden zij tevens de huur voor verenigingen met 50% procent. Door alle initiatieven stegen de activiteiten van 165 naar 500 per jaar. Mede door deze toename volgde het bedrijfsleven, met in haar kielzog de sponsoren.

Paul laat een gezonde, toekomstbestendige, organisatie achter. Hij neemt met pijn in zijn hart afscheid van de schouwburg en alle mensen die er werken en kijkt, met dankbaarheid en trots, terug op een fantastische periode, in dienst van de gemeenschap en mensen van Venray. Paul zijn credo al die jaren: ‘‘de schouwburg is niet van ons of van mij, de schouwburg is van de mensen van Venray. Wij mogen als goed ‘huisvader’ de goede dingen doen en de goede dingen goed doen’’.

 Op 1 september neemt Paul afscheid van zijn schouwburg waar hij met liefde, plezier en passie voor staat, gaat, leeft en leert.

De Raad van Toezicht dankt Paul voor zijn tomeloze inzet en zijn onbegrensd cultureel ondernemerschap. Tegen die tijd komen zij terug met een moment om gezamenlijk stil te staan bij zijn vertrek.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Archief Omroep Venray
  • Bron artikel: Schouwburg Venray
  • Datum: maandag 10 april 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!