facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Bewoners voorzien Kolkwegplein in Oranjebuurt van heggetjes

april 09, 2023

Rond het gehele Kolkwegplein zijn op initiatief van én door de bewoners heggetjes geplant. Samen staken zij een halve dag de handen uit de mouwen om de heggetjes te plaatsen, nadat de gemeente had gezorgd voor het graven van sleuven. De aanschaf van de materialen (planten, paaltjes, ijzerdraad) was bekostigd door het bestuur van de Stichting Oranjebuurt.

De verkeerssituatie rondom de Petrus’ Bandenschool is sinds enkele maanden ingrijpend gewijzigd. Dit heeft volgens alle betrokkenen geleid tot meer veiligheid voor de kinderen. Zo is de rijrichting rondom de school veranderd. Ook worden de oversteekplaats op de Minister Charles Ruysstraat en een deel van de Mgr. Nolensstraat autovrij gemaakt tijdens breng- en haalmomenten. Dit gebeurt telkens met tijdelijke hekken. Bovendien zijn op het gras vier nieuwe kiss & ride-plekken gerealiseerd.

Voor de heggetjes hebben buurt en gemeente in goed overleg gekozen: ze vergroenen het plein nog verder én ze voorkomen onveilige situaties die ontstaan als er elders op het gras wordt geparkeerd. Op de Kolkweg zelf en in omringende straten zijn ruim voldoende parkeerplekken aanwezig.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Stan Verhaag
  • Bron artikel: Stan verhaag
  • Datum: zondag 09 april 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!