facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Bewoners voorzien Kolkwegplein in Oranjebuurt van heggetjes

april 09, 2023

Rond het gehele Kolkwegplein zijn op initiatief van én door de bewoners heggetjes geplant. Samen staken zij een halve dag de handen uit de mouwen om de heggetjes te plaatsen, nadat de gemeente had gezorgd voor het graven van sleuven. De aanschaf van de materialen (planten, paaltjes, ijzerdraad) was bekostigd door het bestuur van de Stichting Oranjebuurt.

De verkeerssituatie rondom de Petrus’ Bandenschool is sinds enkele maanden ingrijpend gewijzigd. Dit heeft volgens alle betrokkenen geleid tot meer veiligheid voor de kinderen. Zo is de rijrichting rondom de school veranderd. Ook worden de oversteekplaats op de Minister Charles Ruysstraat en een deel van de Mgr. Nolensstraat autovrij gemaakt tijdens breng- en haalmomenten. Dit gebeurt telkens met tijdelijke hekken. Bovendien zijn op het gras vier nieuwe kiss & ride-plekken gerealiseerd.

Voor de heggetjes hebben buurt en gemeente in goed overleg gekozen: ze vergroenen het plein nog verder én ze voorkomen onveilige situaties die ontstaan als er elders op het gras wordt geparkeerd. Op de Kolkweg zelf en in omringende straten zijn ruim voldoende parkeerplekken aanwezig.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Stan Verhaag
  • Bron artikel: Stan verhaag
Gepubliceerd in Nieuws