facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Brede samenwerking COC Limburg en Stichting Coming Inn Venray

april 09, 2023

Op 21 maart tekenden COC Limburg en Stichting Coming Inn een brede samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst heeft als doel afspraken te maken voor leden, vrienden en vrijwilligers van COC Limburg en Stichting Coming Inn met als doel om gezamenlijke activiteiten en projecten te realiseren in Venray voor de queer gemeenschap, gebaseerd op behoeftes van die gemeenschap.

De leden, vrienden en vrijwilligers van COC Limburg en Stichting Coming Inn trekken samen op om de bewustwording te vergroten bij jongeren/onderwijs, en zullen hiervoor hun beide netwerken gaan inzetten.

Alle gezamenlijke activiteiten zullen op gelijkwaardige basis plaatsvinden en dit zal ook zo worden gecommuniceerd in uitingen in diverse media. Beide organisaties zullen worden genoemd om zo elkaars identiteit te waarborgen.

Stichting Coming Inn is in Venray zeer actief bezig met beleidsmatige zaken, o.a. met de inclusieagenda waar Coming Inn onderdeel van is en via Respect On Venray.

Ook zit Coming Inn in de Focusgroep, welke toeziet op het uitvoeren van die agenda.

Twee sterke organisaties hebben elkaar gevonden en gaan samen in Venray opkomen voor de Queer community.

Stichting Coming Inn zal dan ook het aanspreekpunt zijn namens COC Limburg in Venray en Horst aan de Maas, en activiteiten zal gaan organiseren in beide gemeenten.

 Samen sterk

Het COC Limburg omarmt lokale queer initiatieven. De organisatie is een bron van lokale kennis, netwerken en activiteiten.

Waar een lokaal initiatief gevestigd is, blijft deze de kartrekker voor de lokale beleidsvoering en uitvoering. Het COC Limburg ondersteunt waar gewenst. Dit gebeurt in overleg met de lokale organisatie. Het COC komt in actie waar  projecten, werkgroepen etc. de mogelijkheden van de lokale organisatie overvraagt oftewel er thema’s zijn die in meer dan een gemeente spelen. Denk aan het organiseren van regio overleggen, het organiseren van de stembusakkoorden, het plaatsen van grootschalige evenementen of projecten, onderhandelingen met de provincie of provinciale, specifieke werkgroepen, opgezet voor heel Limburg.

Tevens is het COC Limburg de verbindende schakel tussen lokale queer initiatieven in Limburg en de federatie van COC Nederland. Daarmee is gewaarborgd, dat de Limburgse community onderdeel blijft van het landelijke netwerk van queer organisaties.

Woensdag 12 april is de eerste gezamenlijk activiteit.

Locatie is: Café de uitmarkt vanaf 20:00 uur

Men zoekt nog enthousiaste nieuwe teamleden om activiteiten te gaan organiseren.

 

 

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Logo Coming Inn
  • Bron artikel: Coming Inn venray en COC
  • Datum: zondag 09 april 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!